<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 21, 2019

DENK meerdere malen in het gelijk gesteld: ‘Recht viert zege’

Donderdag zijn zowel Farid Azarkan als Statera, het wetenschappelijk bureau gelieerd aan DENK, in het gelijk gesteld.

Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat er geen bewijzen zijn dat Azarkan opdracht gaf om een nep-banner van de PVV online te plaatsen. Dit werd via verschillende media, waaronder het BNNVara programma De Nieuws BV, beweerd door Eduard Nandelall, eigenaar van OptimusAd.

Azarkan heeft vaker aangeven nooit de opdracht te hebben gegeven om een banner online te zetten. De aangifte van Wilders, welke hij volgens DENK als media-stunt gebruikte, wordt daarom niet verder in behandeling genomen door het OM.

DENK heeft meerdere malen bij BNNVara aangegeven dat “het werken met één bron, welke ook nog eens onbetrouwbaar lijkt te zijn, niet volgens de journalistieke regels is”. “Desondanks koos het medium er voor om met de woorden van Nandelall een item te maken”, benadrukt de politieke partij.

“OptimusAd-eigenaar Nandelall handelde onrechtmatig en kwam met onheuse en onjuiste verklaringen. Nandelall speelde ook een kwalijke rol door te beweren dat Statera subsidiegelden voor de campagne van DENK ingezet zou hebben”, legt DENK uit.

Door onheuse en onjuiste uitspraken via de media te doen, handelde Nandelall onrechtmatig, zo oordeelde de rechter. Ook geeft de rechtbank aan dat OptimusAd de door Statera geleden schade dient te vergoeden. DENK meldt ook dat Nandelall tot nu toe niet heeft gereageerd.

DENK-voorzitter Selçuk Öztürk: “Nandelall heeft met wanhopige pogingen via de media DENK in een kwaad daglicht willen stellen. Helaas hebben een aantal mediaorganisaties hier gewillig aan meegewerkt. Gelukkig heeft vandaag het recht gezegevierd.”

Geen omroep

De snelgroeiende politieke partij verklaarde ook geen omroep te gaan oprichten, in tegenstelling tot sommige media beweerden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 21-02-2019

Feb 21, 2019
Loading posts...