<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jun 03, 2021

Duitsland wil na Oostenrijk ook moslims in kaart brengen

Een prominent lid van de parlementaire factie van de meeregerende christendemocratische partij CDU zei donderdag dat Duitsland ook een “politieke Islamkaart” zou moeten hebben.

In een interview met het rechtse weekblad Junge Freiheit zei Hans-Juergen Irmer: “De strijd tegen de politieke Islam is een belangrijke taak. Zo’n kaart zou ook in Duitsland beschikbaar moeten zijn.”

Irmer doelde op het controversiële initiatief van de Oostenrijkse minister van Integratie Susanne Raab, die vorige week de “National Map of Islam” onthulde met de namen en locaties van meer dan 620 moskeeën, verenigingen en functionarissen en hun mogelijke connecties in het buitenland.

Veel moslims voelen zich gestigmatiseerd en hun veiligheid wordt bedreigd door de publicatie van adressen en andere details te midden van de groeiende Islamofobie in Oostenrijk, vooral in de nasleep van een dodelijke terreuraanslag in Wenen afgelopen november.

De partijleider van de CDU sprak nogmaals zijn steun uit voor de anti-moslimmaatregel van de Oostenrijkse regering. “Oostenrijk trekt de juiste conclusies”, stelde Irmer. “Het is juist en belangrijk om kennis op te doen, bijvoorbeeld wie waar zit en welke functies hij heeft.”

Zo’n kaart zou een aanvulling zijn op het pakket maatregelen tegen het naar eigen zeggen ‘politieke Islamisme’ waartoe de fractie een paar weken geleden heeft besloten, zei hij.

In zijn voorstel staat onder meer dat de financiering van moskeeën uit het buitenland transparanter moet worden gemaakt. Bovendien moet de staatssamenwerking met organisaties van de politieke Islam worden beëindigd, beoogt Irmer.

Woensdag haalde voorzitter van de Duitse Centrale Raad van moslims Aiman ​​Mazyek uit naar de rechtse regering van Oostenrijk voor het lanceren van de ‘Islamkaart’ en noemde deze ‘onverantwoordelijk’.

“Met strijdkreten als ‘politieke Islam’ en dergelijke acties, zullen anti-Islamitische racisten en religieuze extremisten tegelijkertijd worden versterkt, terwijl miljoenen moslims onder algemene verdenking komen te staan”, vertelde Mazyek aan de krant WAZ.

“De verliezer van dergelijke onverantwoordelijke acties is de democratie en de waarden van onze vrije samenleving in Europa”, voegde hij eraan toe.

Oostenrijk

De Oostenrijkse regering heeft geprobeerd de omstreden ‘Islamkaart’ te verdedigen, die sterk is veroordeeld door de moslimgemeenschap van het land. Ook krijgt het internationale kritiek.

Ondertussen meldde het in Wenen gevestigde dagblad Der Standard eerder op de dag dat de “Islamitische kaart” tijdelijk offline is gegaan.

Deze week was het ook gelijk raak in Oostenrijk. Woensdag werden in Wenen meerdere racistische borden geplaatst nabij moskeeën met als tekst en een negatieve visualisatie: ‘Pas op, politieke Islam in de buurt.’

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-06-2021

Jun 03, 2021
Loading posts...