<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 28, 2023

Emmy Award voor Turkse nieuwszender

De Internationale Emmy Award voor Nieuws & Actualiteit 2023 is uitgereikt aan TRT World, de Engelstalige tak van de Turkse nationale omroep TRT.

TRT World kreeg de onderscheiding op het Palladium Times Square in New York City voor zijn documentaireserie ‘Ukraine Wartime Diaries’. De documentaire behandelt de veranderende levens van burgers in Oekraïne na de Russische oorlog en brengt het destructieve gezicht van oorlog naar het publiek.

De nieuwszender is trots dat de International Emmy News Award op de honderdste verjaardag van de Turkse republiek komt, reageerde TRT-directeur-generaal Mehmet Zahid Sobacı. “Het is een grote eer voor TRT om deze prijs voor de eerste keer naar Turkije te brengen”, zei hij waarbij hij ook zijn collega’s prees ”voor het produceren van zulke krachtige inhoud”.

De TRT-baas benadrukte de onderscheiding niet de laatste zal zijn voor Turkije. Hij bedankte communicatiedirecteur Fahrettin Altun en het hele TRT World-team voor hun steun in lijn met hun doel om ”de wereld aan de wereld te vertellen”.

Omer Faruk Tanrıverdi, plaatsvervangend algemeen directeur van TRT, reageerde: “Natuurlijk zijn we trots en blij. Deze prijs die we hebben ontvangen is het bewijs van het punt dat TRT World heeft bereikt in de internationale journalistiek en omroep. Ik feliciteer al onze vrienden die hebben bijgedragen, vooral het Off The Grid-team.”

Bora Bayraktar, zendercoördinator van TRT World, zei dat de prijs aantoont dat TRT World journalistiek beoefent op wereldniveau. “Dit is de grootste televisieprijs in Amerika. Het is de eerste keer dat een Turkse documentaire deze prijs wint. Daar zijn we erg trots op.”

Toewijding, passie en vastberadenheid

De documentaire is voorbereid door Mouhssine Ennaimi. “Met deze prijs hebben we vandaag de beloning ontvangen voor toewijding, passie en vastberaden werk in het veld.”

Alexandre Pauilat, ook een van de producenten van de serie, benadrukte dat het hele team met veel geduld en toewijding aan de documentaire heeft gewerkt. “We probeerden de mooiste woorden weer te geven en de beste beelden te bewerken. En ik denk dat dat is doorgedrongen tot de jury en het publiek.”

De Emmy Awards worden beschouwd als de meest prestigieuze televisieprijzen ter wereld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-09-2023

Sep 28, 2023
Loading posts...