<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jun 07, 2021

Facebook zegt sorry voor blokkeren Palestijnse berichten over Israëlisch geweld

Facebook heeft in Canada officieel excuses aangeboden voor het verwijderen van Palestijnse berichten over het geweld van Israël, dat vorige maand weer oplaaide in Gaza.

Het zou gaan om “een technische storing”, is verklaard door de gigant. Een groot aantal gebruikers klaagde dat hun berichten over noodlijdende Palestijnen verdwenen van het socialemediaplatform.

“Deze fout, die ook verhalen over de hele wereld trof, had nooit mogen gebeuren. We bieden onze oprechte excuses aan iedereen die vindt dat ze niet de aandacht hebben kunnen vestigen op belangrijke gebeurtenissen, of dat hun stem opzettelijk is onderdrukt over deze kwestie. Dit was nooit onze bedoeling. We willen niet een bepaalde gemeenschap of denkwijze het zwijgen opleggen. Ons beleid is ontworpen om iedereen een stem te geven en deze veilig te houden. We passen ze op iedereen gelijk toe”, stond in de officiële verklaring.

Het is niet bekend of pro-Israëlische berichten zijn ‘verdwenen’ door de ‘technische storing’.

Bij Israëlische aanvallen op Gaza kwamen vorige maand 254 Palestijnen om het leven, waaronder 67 kinderen en 39 vrouwen. Ook overleefde een internationale mediatoren de aanval niet. Nederlandse media weken uit naar Turkije. (LEES meer)

Schandaal

Israëlische gevechtspiloten gaven kort na hun daden aan dat ze de gebouwen in Gaza “uit frustratie en voor ontspanningen hebben gebombardeerd”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-06-2021

Jun 07, 2021
Loading posts...