<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 06, 2020

Het echte verhaal achter de aanslag in Wenen, Oostenrijk bleek gewaarschuwd

Drie moslimhelden waren na de recente aanslag in Wenen het gesprek van de dag in Oostenrijk. De 23-jarige moslimmigrant Osama Joda redde samen met twee andere Turkse moslims het leven van twee gewonde agenten en een oude vrouw.

Joda deed vrijdag uitgebreid verhaal van die rampavond. “Ik zag de dader schieten achter een boom. Ik riep nog in het Arabisch tegen hem dat ik een Palestijn en moslim ben. Hij trok zich daar niets van aan en schoot minstens twintig keer om zich heen”, benadrukte Joda.

De Palestijn liet weten dat de Oostenrijkse politie niet voorbereid was en de schutter een van hen neerschoot voordat ze actie konden ondernemen. “De getroffen agent viel op de grond en bloedde ernstig. Ik wilde hem helpen maar kreeg van agenten te horen dat ik moest vluchten. Ik besloot daar geen gehoor aan te geven en rende naar de neergeschoten agent.”

Turkse moslimhelden

Joda zei dat hij de officier toch hielp door hem naar een bankje te dragen en hem eerste hulp te bieden. Een ambulance arriveerde later, maar de paramedici waren in shock en konden de gewonde politieagent niet benaderen, zei hij. Op dat moment droegen twee Turkse jongemannen ook een gewonde agent naar de ambulance.

De Weense politie bedankte Joda later en gaf hem een ​​eremedaille.

“Ik ben een Palestijnse moslim. De twee Turken die de politie kwamen helpen, waren ook moslims. We zijn trots op wat we hebben gedaan”, zei hij. “Terreur heeft geen religie. Dit is niet waar de Islam voor staat. Dit is niet de religie die onze profeet Mohammed aan ons heeft geleerd, noch onze ouders.”

Joda is ook bedankt door de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de burgemeester van Wenen, Michael Ludwig.

De Turkse moslimhelden kregen ook de nodige aandacht en zijn persoonlijk gebeld door naamgenoot en Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. (VIDEO)

Dader

Over het optreden van Oostenrijk en de dader zijn veel vraagtekens ontstaan, zo ook over zijn daadwerkelijke ‘geloofsovertuiging’. De doodgeschoten 20-jarige schutter had de Noord-Macedonische en Oostenrijkse nationaliteiten. Hij was een bekende van de Oostenrijkse politie en werd, hoewel hij veroordeeld was tot 22 maanden gevangenisstraf, eerder vrijgelaten.

Deze week werd bekend dat Turkije Oostenrijk had gewaarschuwd voor de desbetreffende persoon. Hij was namelijk eerder tijdens zijn reis naar Syrië door Turkije opgepakt en teruggestuurd naar zijn land van herkomst Oostenrijk.

De schutter was ook bekend bij de Oostenrijkse inlichtingendienst. De Oostenrijkse binnenlandminister vroeg zich deze week ook af hoe het kon dat de man in juli op illegale wijze aan kogels kwam in Slowakije.

De dader handelde alleen en schoot vier mensen dood: twee Oostenrijkers, een Duitser en een Noord-Macedoniër, aldus de autoriteiten in Oostenrijk.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-11-2020

Nov 06, 2020
Loading posts...