<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 25, 2014

KOSGEB opent Business Matching Center in Nederland

De Turkse overheidsorganisatie KOSGEB die de ontwikkeling bevordert en ondersteuning biedt aan een groot aantal midden- en kleinbedrijven in Turkije heeft in de afgelopen dagen na de Verenigde Staten en Duitsland een derde Business Matching Center geopend in Den Haag.

KOSGEB, dat verbonden is aan de Turkse Ministerie van Industrie, Wetenschap en Technologie, wilt hiermee midden- en kleinbedrijven in Turkije in contact brengen met Nederlandse bedrijven die werkzaam zijn in dezelfde sector. Business Matching Center (BMC) The Hague is door KOSGEB geaccrediteerd om deze matchmaking activiteiten te verrichten in Nederland.

Business Matching Center

Namens KOSGEB vertelt Adil Akaltun, de general manager van de matching center in Den Haag, het volgende: “Het doel spreekt voor zich: het nog meer bevorderen van de handel tussen Turkije en Nederland. De Turkse mkb-ers die in Nederland zaken willen gaan doen of ideeën willen gaan uitwisselen met bedrijven in Nederland zien de matching center als hun buitenlandse kantoor dat werkzaamheden voor hun verricht. Er zijn vastgestelde matching activiteiten waar deze mkb-ers gebruik van kunnen maken. Daar horen bijvoorbeeld ook zaken bij zoals marktonderzoeken, het bezoeken van beurzen, het vinden van geschikt personeel en nog veel meer. De Turkse mkb-ers kunnen wederzijds gebruik maken van de Nederlandse topsectoren en de daarbij behorende kennis en ervaringen. We zijn in samenwerking met adviseurs uit diverse sectoren die bekend zijn in hun branche in Nederland en veel ervaring hebben.”

Ondersteuning door KOSGEB

Het vullen van de reis- en zakenprogramma’s wordt door de matching centers gedaan die door KOSGEB zijn geaccrediteerd. Deze programma’s dienen van te voren goedgekeurd te worden door het hoofdkantoor van KOSGEB in Turkije alvorens er tot de aanmeldprocedure kan worden overgegaan. KOSGEB is te vinden in elk van de 81 steden van Turkije. De Turkse mkb-ers krijgen afhankelijk van hun locatie 50% tot 60% van de door hun gemaakte reis- en programmakosten tot een vastgesteld bedrag terug van KOSGEB nadat de matching activiteiten en reizen hebben plaatsgevonden.

photo

Foto: Een KOSGEB delegatie uit Turkije bezocht in de afgelopen maanden het gemeentehuis van Den Haag

Nov 25, 2014
Loading posts...