<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 10, 2018

Maduro bezoekt Turkse filmset Diriliş Ertuğrul en wil zelfde voor Venezuela

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft samen met zijn echtgenote en zes van zijn ministers de filmset van zijn favoriete Turkse tv-serie bezocht. Dat gebeurde dinsdag in Istanbul.

Hij werd op de filmset van Diriliş Ertuğrul onthaald door acteurs op paarden. Maduro kreeg de kans om samen met zijn geliefde tv-sterren een gesprek aan te gaan. Hij nam deel aan diverse activiteiten en kreeg een zwaard cadeau.

De president van Venezuela nodigt de Turkse producers uit voor een gezamenlijk filmproject tussen Turkije en zijn land. “Ons volk dient goed op de hoogte te zijn van de eigen geschiedenis. Want dat is (nu) de enige manier om trots te kunnen zijn op wie we zijn”, sprak Maduro.

Soortgelijke samenwerkingen zijn de basisstenen voor de nieuwe multipolaire wereld, zei Maduro. “Dat zorgt ervoor dat beschavingen op de juiste wijze met elkaar in dialoog gaan.”

Op de vraag wat de Venezolaanse president het meest raakte bij het zien van de Turkse tv-serie antwoordde hij: “De strijd die Ertuğrul levert en zijn loyaliteit. Hij geeft nooit op. Net zoals wij dat doen. Een prachtserie die je diep van binnen raakt. Ik vroeg ze om een soortgelijke productie voor Venezuela.”

Bereik

De maker van de Ottomaanse serie meldt dat ze een kijkcijfer van 1,5 miljard hebben bereikt in 65 landen.

“Maduro is echt een zeer grote fan. Hij heeft letterlijk geen enkele scene gemist. Het is mooi om te zien dat de geschiedenis van onze voorouders (Ottomanen) zo nauw wordt gevolgd”, aldus producer Mehmet Bozdağ.

Fan

Maduro maakte in mei bekend in hoeverre mate hij fan is van de Ottomaanse serie. Hij publiceerde een foto waarop hij te zien is met een Turks hoofddeksel (börk), een KAYI-vlag en een Ottomaanse zegelring.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 10-07-2018

Jul 10, 2018
Loading posts...