<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 16, 2021

Nederland schuift aan tafel in Ankara: ‘Dit versterkt de relatie’

Nederlandse officials hebben vrijdag in Ankara diplomatiek overleg gevoerd met Turkije. 

Dat liet de Turkse viceminister van Buitenlandse Zaken Faruk Kaymakcı, tevens directeur voor EU-zaken, weten.

Er is met “ambtgenoot Anita van den Ende uitgebreid gesproken over alle aspecten van de bilaterale betrekkingen, de vastberadenheid van Turkije betreft het EU-lidmaatschapsproces en de Turkse verwachtingen van de EU”.

De Nederlandse ambassadeur in Ankara, Marjanne de Kwaasteniet, bedankte de Turkse viceminister voor “zijn gastvrijheid en het productieve meeting”. “Dit politiek overleg versterkt de relatie tussen Turkije en Nederland”, berichtte ze.

Betrekkingen Turkije-Nederland

Ondertussen was Efkan Ala, vicevoorzitter externe betrekkingen van de Turkse regeringspartij AK-partij, deze week in Nederland. Hij wees erop dat Nederland en Turkije landen zijn “die hun eigen belangen kennen en een serieuze diplomatieke geschiedenis hebben”.

“We hebben een zeer lange en toekomstgerichte diplomatieke relatie met het Westen en Nederland in het bijzonder. Problemen kunnen altijd ontstaan, maar zijn nooit permanent of doen niet de relaties van koers wijzigen. Problemen worden opgelost en ieder vervolgt zijn weg. Het oplossen van sommige problemen kost wat meer tijd, anderen worden uitgesteld.”

Ala benadrukte dat strategische partnerschappen hun weg in de grote oceanen vinden: “Er kunnen van tijd tot tijd grote stormen ontstaan. Ze veroorzaken schokken, maar kunnen het algemene tij niet doen keren.”

De economische betrekkingen tussen Turkse en Nederlandse bedrijven genieten van stevige banden. “De economische betrekkingen zijn zeer hecht, hetzij de import- en export, de economische activa van onze burgers in Nederland en hun betrekkingen met Turkije, de Turkse bedrijven in Nederlanden de Nederlandse bedrijven in Turkije”, onderstreepte Ala. “Als de diplomatieke betrekkingen slecht waren, zouden zulke goede economische betrekkingen onmogelijk zijn.”

Ala adviseerde iedereen om achter de waarheid te blijven gaan. “Niemand kan luider spreken dan de waarheid. Blijf altijd de waarheid verkondigen en met iedereen delen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-10-2021

Oct 16, 2021
Loading posts...