<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Mar 28, 2015

Nederland speelt gelijk tegen Turkije

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond in de Amsterdam Arena gelijk gespeeld tegen Turkije: 1-1.

Burak Yılmaz maakte in de 37ste minuut de openingstreffer voor de Turken. Het lukte Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi niet om de spits van Galatasaray in bedwang te houden.

web232342549

De Turken hadden meer kansen in de eerste helft. Oranje begon goed maar presteerde matig in de loop van de wedstrijd.

In de tweede helft ging een vrije trap van Wesley Sneijder een meter naast. In de blessuretijd scoorde Sneijder voor Oranje: 1-1.

aa_picture_20150328_4908144_web

Wesley Sneijder speelde zijn 112e interland. Daarmee komt de middenvelder op dezelfde aantal als Frank de Boer. De speler voor Galatasaray is achttien wedstrijden verwijderd om het record van oud-doelman Edwin van der Sar te verbreken.

Zowel Nederland als Turkije moesten winnen om de achterstand in groep A van het kwalificatietoernooi voor het EK in Frankrijk te verkleinen.