<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 28, 2020

Patriarch van Jeruzalem veroordeelt Franse beledigingen van de Islam

De Grieks-orthodoxe patriarch van Jeruzalem, Theophilos III, tevens voorzitter van de Raad van hoofden van kerken van het Heilige Land, heeft de recente opeenvolging van Islamofobische gebeurtenissen in Europa met klem veroordeeld. Die begon met de Franse (staats)beledigingen van de Islam en de profeet Mohammed.

In een verklaring zei de patriarch dat hij met grote bezorgdheid de toestand van polarisatie observeert als gevolg van de gang van zaken in Frankrijk. Hij onderstreepte zijn veroordeling van het beledigen van het Islamitische geloof met dezelfde kracht van veroordeling als hij zou doen als de belediging een van de andere monotheïstische religies zou treffen.

Theophilos III veroordeelde ook alle gewelddaden die gericht zijn op mensen met verschillende meningen of religieuze overtuigingen, en riep op tot een beschaafde dialoog als de enige methode van interactie om intellectuele en ideologische kloven tussen verschillende religies en ideologieën te verkleinen.

Macron

Vorige week verdedigde de Franse president Emmanuel Macron godslasterlijke cartoons van de profeet Mohammed en zei dat Frankrijk “onze cartoons niet zou opgeven” na de brute moord op middelbare schoolleraar Samuel Paty, die omstreden karikaturen vertoonde in zijn klas. Hij werd op brute wijze omgebracht door een 18-jarige verwarde persoon uit Tsjetsjenië, die tevens als een ´politieke vluchteling’ sinds maart in Frankrijk verbleef.

Turkije veroordeelde de aanslag met klem. De daad van een verwarde enkeling mag niet toegeschreven worden aan de hele moslimgemeenschap van twee miljard moslims, was de boodschap. (LEES meer)

Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn tot dusver dit jaar minstens 73 moskeeën, privéscholen en werkplekken van moslims gesloten in Frankrijk, een land met de grootste moslimminderheid in West-Europa met ongeveer vijf miljoen moslims.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-10-2020

Oct 28, 2020
Loading posts...