<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 09, 2020

Turkije bouwt groot marineschip voor Qatar

Turkije heeft een groot militair schip afgeleverd aan Qatar. Het bewapende trainingsschip Al-Doha werd donderdag vanaf het Anadolu Scheepswerf in Istanbul te water gelaten.

De overhandigingsceremonie van de grote boot is bijgewoond door de Turkse defensieminister Hulusi Akar, zijn Qatarese collega Halid Bin Mohammed Al Atiyye, de voorzitter van de Turkse defensie-industrie Ismail Demir en de Turkse Commandant van de Zeestrijdkrachten admiraal Adnan Özbal.

Geweld Armenië

De Turkse defensieminister benadrukte in zijn toespraak dat Armenië zich per direct uit Azerbeidzjaans grondgebied moet terugtrekken en dat Armenië al 30 jaar twintig procent van Azerbeidzjan bezet. Hij noemde de landen die Armenië steunen hypocriet.

“Diegenen die al 30 jaar zwijgen voor het barbaarse geweld van Armenië, dat voor duizenden slachtoffers en meer dan een miljoen vluchtelingen heeft gezorgd, hebben het nu over een wapenstilstand. Wat er moet gebeuren is dat bezetter Armenië Karabach per direct moet verlaten. We gaan ons niet weer 30 jaar aan het lijntje laten houden. Het probleem van Azerbeidzjan is ons probleem. Wij zijn twee staten en één volk”, aldus Akar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-10-2020

Oct 09, 2020
Loading posts...