<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 01, 2021

Turkije en Duitsland in gesprek voor gezamenlijke vaccinproductie

Turkije en Duitsland spreken elkaar over de gezamenlijke productie van een coronavaccin, liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vrijdag na het gebed in de Ayasofya Moskee in Istanbul weten.

“In onze onderhandelingen met Duitsland is ook de kwestie van de gezamenlijke productie van vaccins besproken. TÜBİTAK [Raad voor Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek van Turkije] is daarmee bezig”, zei Erdoğan.

Vorige week maakte de Turkse minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca, bekend dat zijn land en het Duitse bedrijf BioNTech van de Turkse wetenschapper Uğur Şahin een vaccindeal hebben gesloten. Turkije krijgt uiterlijk begin 2021 een eerste 550.000 doses van het Pfizer-BioNTech-vaccin.

Volgens Koca zullen volgens de overeenkomst eind maart 2021 zo’n 4,5 miljoen doses van het vaccin naar Turkije worden gestuurd. Turkije heeft als onderdeel van de deal toegang tot 30 miljoen doses, voegde hij eraan toe.

3 miljoen doses

President Erdoğan benadrukte dat Turkije vooruitgang heeft geboekt bij de aanschaf van vaccins en onderstreepte dat er ongeveer 3 miljoen doses zijn ontvangen [uit China].

Erdoğan doelde op de aankomst woensdag van de eerste lading CoronaVac-prikken van het Chinese SinoVac Biotech. De Turkse gezondheidsminister zei dat de vaccinatie na een 14-daagse test zal beginnen nadat het is getest in Turkse laboratoria.

Hij merkte ook op dat het werk om een ​​inheems, eigen, vaccin te ontwikkelen ook wordt voortgezet.

Erdoğan beschreef 2020 als een jaar “vol pijn voor de hele mensheid” en zei dat het “een heel druk jaar” was geweest. “We hopen dat dankzij de genomen maatregelen de coronacijfers in 2021 zullen dalen.”

Corona in Turkije

Sinds donderdag registreerde Turkije in totaal 20.881 doden als gevolg van het coronavirus en meer dan 2,2 miljoen bevestigde besmettingsgevallen. Daarvan zijn al meer dan 2,1 miljoen mensen hersteld.

Turkije past sinds 5 december een avondklok toe op doordeweekse avonden en volledige weekendklok als onderdeel van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het land valt momenteel onder een ‘vakantieklok’ voor nieuwjaar dat donderdagavond begon en zal doorgaan tot de vroege ochtend van 4 januari.

Corona mondiaal

Covid-19 heeft tot nu toe meer dan 1,82 miljoen levens geëist in 191 landen en regio’s sinds het vorig jaar december is ontstaan ​​in China.

Volgens cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins University zijn wereldwijd meer dan 83,5 miljoen gevallen gemeld, met meer dan 47,1 miljoen genezingen.

De VS, India en Brazilië blijven qua gevallen de zwaarst getroffen landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-01-2021

Jan 01, 2021
Loading posts...