<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Jan 16, 2021

Turkije nieuw voetbalstadion rijker

De Turkse havenstad Ordu aan de zuidkust van de Zwarte Zee maakt zich op voor de opening van een nieuw voetbalstadion. De bouw is zo goed als voltooid, her en der worden de puntjes op de i gezet. De tribunestoelen zijn ook bevestigd.

Dat liet gouverneur Tuncay Sonel zaterdag weten.

Het stadion voor 20.000 toeschouwers heeft de vorm van een hazelnoot, een exportproduct waar de regio bekend om staat. “Dit is een complex waar andere sportbranches ook gebruik van zullen maken. We hopen dat dit stadion bijdraagt aan nieuwe successen.”

Ook bevat het nieuwe stadion, 90.000 vierkante meter groot en op honderd meter afstand van de zee, een sportlyceum.

Stadionproject Turkije

In 2014 besloot Turkije dertig nieuwe moderne stadions in 26 steden te bouwen, elk met een uniek concept of eigenschap. Kosten van het megaproject dat geen enkel land ter wereld ooit heeft gerealiseerd: een miljard euro. (LEES meer)

Het stadion van Sivas is het eerste ecologische stadion van het land. In Trabzon staat het modernste sportcomplex van Turkije. Het stadion van Kocaeli is gebouwd in de vorm van de Turkse zoetigheid pişmaniye. De kleine stad Giresun krijgt ook een modern sportcomplex: de Çotanak. In de Turkse hoofdstad Ankara is ook een nieuw stadion gebouwd.

In het buitenland, in Kameroen, wordt ook een Turks stadionproject gerealiseerd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-01-2021

Jan 16, 2021
Loading posts...