<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 14, 2021

Turkije, Pakistan en Azerbeidzjan slaan handen ineen tegen moslimhaat

Turkije, Pakistan en Azerbeidzjan zijn overeengekomen een ​​gezamenlijke strategie te formuleren om de toenemende golf van Islamofobie in de wereld, voornamelijk in het Westen, een halt toe te roepen en terrorisme de kop in te drukken, inclusief de door de staat gesponsorde vorm.

De overeenkomst is woensdag tijdens de tweede trilaterale bijeenkomst tussen de drie landen bereikt met aanwezigheid van alle buitenlandministers. Turkije, Pakistan en Azerbeidzjan gaan nauwer samenwerken om de Islamitische waarden te verdedigen.

De drie partijen bespraken een verscheidenheid aan kwesties, waaronder trilaterale samenwerking op het gebied van vrede en veiligheid, handel en investeringen, wetenschap en technologie, onderwijs en culturele samenwerking, is verklaard.

De drie landen spraken hun bezorgdheid uit over de ernstige mensenrechtenschendingen in de betwiste Jammu en Kasjmir door India.

De drie buitenlandministers bespraken ook het lopende Afghaanse vredesproces, dat tot doel heeft een einde te maken aan een 19-jarig conflict in het door oorlog verscheurde land. De bijeenkomst wierp hun aandeel in het fragiele proces en prees de rol van Pakistan om de besprekingen te vergemakkelijken.

Ook zijn de economische gevolgen van de coronapandemie en plannen voor sneller en beter herstel besproken. De Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu opende ook een nieuw consulaatgebouw in Karachi.

Pakistan eerde Çavuşoğlu woensdag met de hoogste burgerlijke onderscheiding. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-01-2021

Jan 14, 2021
Loading posts...