<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 10, 2021

Turkije roept moslimwereld met spoed bijeen om situatie in Jeruzalem

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft maandag zijn Marokkaanse ambtsgenoot via de telefoon gesproken. Aanleiding was de voortdurende agressie van Israël tegen Palestijnen in Jeruzalem, oftewel Al-Quds.

Volgens diplomatieke bronnen bespraken de twee ministers Mevlüt Çavuşoğlu en Nasser Bourita maandag het bijeenroepen van de Al Quds-commissie van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking, de moslimunie OIS.

Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan raakten minstens 305 mensen gewond toen Israëlische troepen vorige week de Al-Aqsa-moskee bestormden. De aanval kwam toen het bezette Oost-Jeruzalem zich schrap zette voor een geplande jaarlijkse joods-nationalistische mars door de stad.

Sinds vrijdag gebruikten Israëlische troepen veel geweld tijdens hun aanvallen op Palestijnen. Daarbij raakten tot nu toe meer dan 300 Palestijnen gewond in de Al-Aqsamoskee, de op twee na heiligste plek ter wereld voor moslims, en in de wijk Sheikh Jarrah.

Diefstal

De spanningen in het Sheikh Jarrah-gebied lopen sinds vorige week hoog op toen Israëlische kolonisten Palestijnse huizen binnenstroomden nadat een Israëlische rechtbank de uitzetting van Palestijnse families had bevolen. Een Israëlische kolonist zei daarbij: “Als ik het niet steel, steelt een ander het wel.” (KLIK voor VIDEO)

Palestijnen protesteren uit solidariteit met de inwoners van Sheikh Jarrah en zijn daardoor het doelwit van Israëlische troepen.

Israël bezet Oost-Jeruzalem sinds de Arabisch-Israëlische oorlog in 1967. De hele stad werd in 1980 geroofd, een stap die nooit is erkend door de internationale gemeenschap.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-05-2021

May 10, 2021
Loading posts...