<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2023

Turkije stuurt grote marineschepen vol noodhulp naar Libië

Turkije heeft vanuit Izmir twee marineschepen vol noodgoederen en materieel gestuurd naar Libië dat eerder deze week door verwoestende overstromingen is getroffen. De Turkse marineschepen TCG Bayraktar en TCG Sancaktar meerden zaterdag aan bij de Libische kust, verklaarde het Turkse ministerie van Defensie.

Aan boord van de schepen waren in totaal 360 personeelsleden van onder andere de rampenbestrijdingsdiensten AFAD en AKUT, het Turkse gezondheidsministerie, de kustwacht en de brandweer. Onder de meegenomen 122 voertuigen behoren ambulances, vrachtwagens, reddings- en snelle interventievoertuigen.

Ook zijn drie veldhospitalen en voorraden voor voedsel onderdak en medische benodigdheden om de door een ramp getroffen lokale bevolking te helpen.

De TCG Osmangazi zal ook vanuit Izmir vertrekken om essentiële hulpmaterialen naar Libië te blijven vervoeren.

Het Turkse ministerie sprak zijn oprechte wensen voor een snel herstel uit aan de gewonden en betuigde zijn medeleven aan de families van degenen die omkwamen.

Stortregens en overstromingen als gevolg van de storm Daniel hebben zondag verschillende gebieden in het oosten van Libië overspoeld, met name Benghazi, Al-Bayda, Al-Marj, Soussa en Derna. Dammen en bijna duizend gebouwen stortten in.

De gigantische ramp heeft tot nu toe meer dan 11.000 levens geëist. Ook worden er een groot aantal mensen vermist.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-09-2023

 

Sep 17, 2023
Loading posts...