<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 09, 2023

Turkije stuurt noodhulp naar Marokko, Erdoğan belooft alle steun

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zijn innige medeleven betuigt aan Marokko, dat vrijdagavond is getroffen door een zware aardbeving (7,0) met epicentrum ten zuiden van Marrakesh. Het dodental is opgelopen tot boven de tweeduizend, duizenden mensen raakten gewond. Gevreesd wordt dat die aantallen verder zullen oplopen.

“Ons broederlijke Marokko is getroffen door een aardbevingsramp. Ik leef mee met het Marokkaanse volk. Ik wens de barmhartigheid van Allah aan degenen die hun leven hebben verloren en een spoedig herstel aan de gewonden. Wij staan ​op deze moeilijke dag onze Marokkaanse broeders met al onze middelen bij”, reageerde de Turkse president.

Turkije heeft via zijn rampenbestrijdingsdienst AFAD, gezondheidsministerie (UMKE), hulporganisatie Kızılay en andere ngo’s een team van 265 reddingswerkers gemobiliseerd. Ook zijn duizend tenten gereed voor transport.

De Marokkaanse reddingsoperatie is op gang, maar de schade is enorm. In totaal zijn meer dan driehonderdduizend mensen getroffen. Meerdere landen hebben hulp aangeboden. Het Turkse buitenlandministerie verklaarde kort na de ramp “zoals altijd klaar te staan voor het broederlijke Marokko”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-09-2023

Sep 09, 2023
Loading posts...