<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 19, 2020

Turkse president: Hervorming onderwijs nodig

Het is noodzakelijk dat het huidige Turkse onderwijssysteem volledig wordt hervormd.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag tijdens de openingsceremonie van het nieuwe universiteitscomplex van de Ibn Haldun Universiteit in Istanbul.

Erdoğan benadrukte dat het huidige onderwijssysteem gebaseerd is op materialisme en de kinderen daardoor te materialistisch onderwezen en opgevoed worden.

“Onze prioriteit is om onze kinderen op de juiste manier op te voeden, te beginnen bij het gezin. Dit vereist een totale hervorming van het huidige onderwijssysteem. Het enige wat we nodig hebben is mensen opvoeden die hun waarden goed kennen en hun cultuur en geschiedenis beschermen”, sprak de Turkse president.

Daarnaast heeft de westerse wereld veel overgenomen van “onze [Islamitische] wortels op vele gebieden, van geneeskunde tot aan sociologie”. “Als reactie daarop zijn we ons verleden en wortels vergeten of hebben dat uitgesloten waardoor we nu al twee eeuwen een weg en richting voor onszelf proberen te vinden door hun inspiraties en innovaties als basis te nemen, terwijl dat afgeleiden zijn [van onze uitvindingen].”

Erdoğan onderstreepte het belang van intellectuele onafhankelijkheid en zei: “Intellectuele onafhankelijkheid ligt ten grondslag aan zowel politieke onafhankelijkheid als economische onafhankelijkheid.”

“Niemand mag zich storen aan onze zoektocht naar intellectuele macht. We verwachten dat iedereen bijdraagt aan deze zoektocht”, aldus Erdoğan die ook benadrukte dat Turkije innovatie en inspiratie moet halen uit zijn tradities.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-10-2020

Oct 19, 2020
Loading posts...