<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 08, 2021

Turkse satelliet Turksat 5A succesvol gelanceerd, ruimtevloot naar zeven

De nieuwe satelliet van Turkije, Turksat 5A, is in de nacht van donderdag op vrijdag succesvol gelanceerd uit de Verenigde Staten. Het was Elon Musk’s SpaceX die in opdracht van Turkije de satelliet mocht lanceren vanuit het Cape Canaveral-complex in Florida.

35 minuten na de lancering is het eerste signaal van de Turkse satelliet ontvangen, liet de Turkse infrastructuurminister Adil Karaismailoğlu vrijdag vanuit Ankara weten. Het is de zevende satelliet die Turkije nu in de ruimte heeft.

De nieuwe satelliet zal binnen vier maanden in een baan om de aarde komen en zal in de tweede helft van 2021 in dienst worden genomen. Daarmee zijn de frequentie en baanrechten van het land voor de komende 30 jaar gegarandeerd.

De missie markeert de eerste lancering in 2021 voor SpaceX.

Voorafgaand aan de lancering noemde de Turkse viceminister van Transport en Infrastructuur Ömer Fatih Sayan Turksat 5A “een van de nieuwste generatie satellieten die ons de kans geven om onze capaciteit in de ruimte te vergroten”.

De Turkse satelliet, gebouwd door Airbus Defence and Space met aanzienlijke Turkse bijdragen, zal Ku-band televisie-uitzendingen leveren in Turkije, het Midden-Oosten, Europa en Afrika”, aldus de website van SpaceX. Ook maakt Turksat 5A betere internetdiensten mogelijk op het platteland.

De Turksat 6-generatie, die al flink in ontwikkeling is, wordt volledig van Turkse makelij.

Musk

Eigenaar van Tesla en SpaceX Musk bezocht in 2017 de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in Ankara voor de agendapunten elektrische auto’s en SpaceX. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-01-2021

Jan 08, 2021
Loading posts...