<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 28, 2017

‘Het Turkse volk vergeeft het jullie nooit meer’

Woordvoerder Mahir Ünal van de Turkse regeringspartij vindt dat het Turkse volk oppositiepartij CHP niet zal vergeven voor de recente omstreden uiting van CHP-parlementariër Ömer Süha Aldan. Die noemde namelijk alle Turken die vorig jaar de straat zijn opgegaan om de couppoging in dat land te verijdelen ‘een stel honden die op commando’s wachten’.

Ünal had er geen goede woorden voor in zijn reactie via Twitter: “Net alsof ze de couppoging op 15 juli niet genoeg gebagatelliseerd en afgekraakt hebben, vallen ze nu de helden van die dag aan. Deze uiting is wel erg laag. Dit volk zal het jullie niet vergeven.”

De Turkse woordvoerder had ook een boodschap aan het CHP-parlementslid, dat de Turkse stad Muğla vertegenwoordigt. “Stik in jullie haat”.

Er zijn inmiddels aanklachten ingediend tegen Aldan.

CHP

De CHP is deze maand flink in opspraak geraakt nadat een andere CHP-parlementariër in het Turkse parlement liet weten “nooit naast de regeringspartij te zullen gaan staan, ook als zij de juiste en beste zaken ter wereld doen”. Dat zorgde voor veel vraagtekens bij Turken over de manier van politiek die de grootste Turkse oppositiepartij bedrijft.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-12-2017

Dec 28, 2017
Loading posts...