<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 19, 2018

UNHCR: Voorbeeldland Turkije vangt nog steeds meeste vluchtelingen ter wereld op

Uit laatste cijfers van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR blijkt dat Turkije 3,9 miljoen vluchtelingen opvangt. Daarmee is Turkije nog steeds het land die de meeste vluchtelingen ter wereld opvangt.

Turkije vangt 3,6 miljoen gevluchte Syriërs, 169.000 Afghanen, 143.000 Irakezen, 35.000 Iraniërs en 4.800 Somaliërs op. Uit andere landen wordt voor 10.800 vluchtelingen gezorgd.

De Syrische vluchtelingen bevinden zich met name in de steden Istanbul, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep, Mersin, Adana en Kilis.

Het vluchtelingenbeleid en sociale opvang van Turkije is een voorbeeld voor de wereld, aldus VN-commissaris Filippo Grandi.

Turkije bekostigt een groot deel van de vluchtelingenopvang geheel uit eigen zak. Dat bedrag is, inclusief steun van Turkse ngo’s en Turkse burgers zelf, opgelopen tot ver boven 30 miljard dollar. De buitenlandse hulp is hiertegenover niet noemenswaardig klein. De beloofde miljarden van de Europese Unie zijn nog steeds niet overgemaakt naar Turkije.

Mondiaal

Het aantal mensen die ontheemd zijn geraakt na geweld, mensenrechtenschendingen of oorlog in eigen land is opgelopen tot 68,5 miljoen, blijkt uit het UNHCR-rapport.

Terugkeer

Een klein deel van de Syriërs is inmiddels begonnen aan hun terugkeer naar Noord-Syrië. Dat werd mogelijk nadat Turkije na twee grootschalige militaire buitenlandse operaties, Eufraat Schild en Olijftak, de Noord-Syrische regio heeft schoongeveegd van terroristen, van met name IS en de Syrische PKK, opererend onder deknamen PYD, YPG en SDF. De Syrische stad Manbij is aan de beurt, werd maandag bekend. (LEES meer)

Redding

Turkije zorgt ook voor de opbouw van de door IS en PYD getroffen Syrische steden. (LEES meer + FOTO’S)

De Syriërs zijn de Turken enorm dankbaar voor de ongekende steun. (LEES meer + FOTO’S)

In Afrin kunnen, net zoals in Jarablus en Al-Bab, Syrische kinderen dankzij Turkije weer naar school, zeggen ouders in interviews. (LEES meer + exclusieve FOTO’S)

Turkije verklaarde eerder dat met de militaire operaties in Noord-Syrië Koerden, Turkmenen en Arabieren uit handen van terroristen worden gered. (LEES meer)

Het Turkse leger haalde na de inname van Afrin – zonder enige burgerslachtoffer en civiele schade – uit naar buitenlandse missies van andere landen, die normaliter complete steden verwoesten en veel burgerslachtoffers maken. (LEES meer + LUCHTFOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-06-2018

Jun 19, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...