<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 08, 2015

1 op 4 Nederlanders irriteert zich aan partner tijdens lange autorit

26% van de Nederlanders irriteert zich tijdens een lange autorit aan zijn/haar partner. Toch vind 70% van de vakantiegangers lang in de auto zitten niet erg is als de eindbestemming en het weer naar wens is. De voorbereiding op een lange autorit ziet men als de belangrijkste manier om de reis plezierig te maken. Dit blijkt uit het onderzoek van Tussenstop.com onder meer dan 1500 Nederlanders.

Voorbereiding belangrijk bij lange autorit
In het onderzoek is duidelijk naar voren gekomen wat de aandachtspunten zijn voor een fijne en probleemloze autorit naar vakantiebestemmingen. De volgende aandachtspunten worden het vaakst genoemd:

Duidelijkheid over de te rijden route
De meeste vakantiegangers noemen het rijden van de juiste route als belangrijkste aandachtspunt. Ondanks dat 95% gebruik maakt van autonavigatie vinden Nederlanders het belangrijk dat de partner ook weet welke richting er gereden wordt om verkeerd rijden tegen te gaan.

Overnachting maken onderweg
76% geeft de voorkeur om tijdens een autorit langer dan 8 uur een tussenstop overnachting te maken. De voorkeur voor type accommodatie verschilt: 60% prefereert een verblijf in een hotel, 26% kiest voor een bed and breakfast onderweg en 14% gaat het liefst naar een camping om voor een nacht te verblijven. De meeste mensen (63%) boeken van tevoren een accommodatie om zeker te zijn van een slaapplek.

Vermaak van passagiers tijdens de autorit
Daarnaast is vermaak van passagiers tijdens een autorit belangrijk. 60% geeft aan tijdschriften, boeken en puzzels mee te nemen voor onderweg. Bij ouders is het meenemen van een DVD speler populair: 54% neemt deze mee voor haar kinderen. 19% van de vakantiegangers doen tijdens de autorit een spelletje om de tijd te doden.

Het onderzoek van Tussenstop.com is gehouden onder 1535 respondenten in mei 2015 via een online enquête.

web321qwesacx

Jul 08, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...