<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 25, 2023

100.000 moslims ondanks Israëlische beperkingen naar Al-Aqsamoskee

De Al-Aqsamoskee in Oost-Jeruzalem is vrijdag bezocht door zo’n 100.000 moslims voor het eerste gezamenlijke vrijdaggebed van de vastenmaand Ramadan. Dat gebeurde ondanks door Israël opgelegde beperkingen.

“Het vrijdaggebed in de Al-Aqsamoskee is door ongeveer 100.000 gelovigen verricht”, liet sjeik Azzam Al-Khatib, directeur-generaal van de afdeling Islamitische Schenkingen in Jeruzalem, in een interview weten.

De Israëlische politie was sinds de ochtend al ingezet in de straten van de stad, met name in de oude stad en haar steegjes, en in de buurt van de Al-Aqsamoskee.

De Israëlische politie verklaarde dat het “meer dan 2.300 politieagenten van het district Jeruzalem, grenspolitieagenten en andere versterkingen” in Oost-Jeruzalem had ingezet.

Ook is benadrukt dat een zeer klein aantal inwoners uit Gaza die een vergunning hebben verkregen, toegestaan is om Oost-Jeruzalem binnen te komen tijdens de maand Ramadan.

Israël heeft maandag besloten dat de regels die er eerder ook waren, blijven gelden over de toegang van inwoners van de Westelijke Jordaanoever tot Oost-Jeruzalem om vrijdaggebeden uit te voeren in de Al-Aqsamoskee.

Vrouwen van alle leeftijden, jongens tot 12 jaar en mannen ouder dan 55 mogen tijdens de Ramadan zonder vergunning de Al-Aqsamoskee betreden. Voor mannen tussen de 45 en 55 jaar is echter een vergunning opgelegd.

De afgelopen maanden is de spanning op de bezette Westelijke Jordaanoever toegenomen als gevolg van herhaalde Israëlische militaire invallen in Palestijnse steden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-03-2023

Mar 25, 2023
Loading posts...