<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 27, 2015

15.000 Korans uitgedeeld op Koningsdag

Door een initiatief van een groep Moslims worden er op verschillende plaatsen in Nederland duizenden Korans uitgedeeld op Koningsdag

Said Belkadim is verantwoordelijk voor de actie in Rotterdam. In een interview met Anadolu Agency gaf hij aan dat de Koran die uitgedeeld wordt Nederlandstalig is.

De uitgave van deze Koran is verzorgd door de organisatie “Ontdek Islam”, een organisatie waarvan de aanhangers later het Islamitische geloof hebben aanvaard en Moslim zijn geworden.

De Koran wordt uitgedeeld in o.a. Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en nog 13 andere steden.

web23qfwedcs

Het doel van het uitdelen van de Koran is volgens Belkadim om de juiste Islam te vertellen aan belangstellenden. In Rotterdam is het initiatief met veel belangstelling ontvangen.

Belkadim geeft verder aan dat hij zoveel mogelijk mensen wil bereiken om zo het negatieve imago van de Islam te ontkrachten. “Wij hopen dat met onze actie het gebrek aan informatie en kennis over de Islam verdwijnt. Wij hopen dit te bereiken met het uitdelen van ons heilige boek. Tot nu toe zijn de reacties die wij hebben gekregen voor de actie zeer positief.”

Belkadim geeft tot slot aan dat zijn Islam totaal niet radicaal is en dat hij door zal gaan met het vertellen hiervan.

web32qfdewcsa

De organisatie “Ontdek Islam” is vorig jaar begonnen met de actie en heeft tot op heden meer dan tienduizend gratis Korans uitgedeeld. In het kader van de campagne zijn er onder andere ook exemplaren gestuurd naar de koning en koningin. De organisatie streeft ernaar om honderdduizend exemplaren te verspreiden.

 

© Turksemedia.nl | AA – Rotterdam

 

Apr 27, 2015
Loading posts...