<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 01, 2015

15.000 scooters gestolen in Nederland

Om scooterdieven een halt toe te roepen zijn de verzekeraars Unigarant en ENRA, de ANWB, BOVAG, VbV en Kiwa SCM een campagne gestart met de titel ‘Blijf van mijn scooter af’. In samenwerking met Politie Eenheid Rotterdam wordt er op 1 juli a.s. van 12.00 tot 14.00 uur een ludieke actie georganiseerd op twee hotspots in Rotterdam (Oostplein en Noordplein). In deze omgeving worden vaak scooters gestolen, daarom geven we de consument voorlichting over het diefstalrisico en het belang van goede beveiliging.

Diefstalrisico
In 2014 zijn er 15.000 scooters gestolen in Nederland, dat zijn er 40 per dag! Slechts 25 procent van de gestolen scooters wordt teruggevonden. De schade die hierdoor ontstaat is enorm, de frustratie is groot en de verzekeringspremie voor de scooterrijder is hoog.
Vaak zijn scooters slecht beveiligd. Een af-fabriek stuurslot biedt nauwelijks bescherming tegen diefstal. Voor dieven is het kinderspel om zo een scooter snel en eenvoudig op te pakken en mee te nemen.

Diefstal preventie
De oplossing om de meeste diefstallen te voorkomen is eenvoudig. Door de scooter met een ART goedgekeurd slot vast te leggen aan de ‘vaste wereld’ is het voor dieven veel lastiger om een scooter te stelen. Deze sloten zijn van een goede kwaliteit en diefstalbestendig. Het stelen kost de dieven dan extra tijd en dat schrikt af. Vaak is het gebruik van een ART goedgekeurd slot zelfs verplicht gesteld door de verzekeraars. In de praktijk blijkt echter dat niet iedereen dit opvolgt of juist gebruikt.

GPS-Volgsysteem
Wordt de scooter toch gestolen, dan biedt een VbV – SCM goedgekeurd tweewieler-volgsysteem uitkomst. Alle met dit systeem uitgeruste scooters die in 2014 zijn gestolen, zijn door de politie teruggehaald. Unigarant en ENRA Verzekeringen geven daarom korting op de verzekeringspremie, indien gebruik wordt gemaakt van dit systeem speciaal ontwikkeld voor scooters.

Campagne site
Voor meer informatie over goede beveiligingsmogelijkheden kijk op www.blijfvanmijnscooteraf.nl

 

Dit is een origineel bericht van VBV – Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit

Jul 01, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...