<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jun 17, 2016

200.000 Palestijnse moslims bijeen ondanks Israëlische blokkade

Ruim 200.000 Palestijnse moslims zijn vrijdag bijeengekomen in de Al-Aqsamoskee in Al-Quds (Jeruzalem) om het vrijdaggebed te verrichten.

Dat meldt de directeur van de islamitische religieuze autoriteit die het terrein beheert in samenwerking met Israël en de Palestijnse autoriteiten.

De Palestijnen hadden het niet makkelijk om de Al-Aqsamoskee te bereiken. Zij moesten vroeg in de ochtend langs Israëlische controleposten in de Westelijke Jordaanoever en Al-Quds. Bovendien sloten Israëlische militairen de wegen voor het verkeer en lieten geen enkele auto door, waarop de Palestijnen uren hebben moeten lopen om de moskee te bereiken.

Een woordvoerder van de Israëlische politie heeft in een schriftelijke verklaring laten weten dat 80.000 mensen Al-Quds hebben bereikt vanuit de Westelijke Jordaanoever.

Tijdens het vrijdaggebed stonden duizenden Israëlische militairen in het oude ommuurde centrum van Al-Quds en bij de deuren van de Al-Aqsamoskee. Met politiehelikopters en camera’s, die vastgebonden waren aan ballonnen, werden de Palestijnen vanuit de lucht gemonitord.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AL-QUDS

Jun 17, 2016
Loading posts...