<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 02, 2021

2021 wordt jaar van Turkije

Turkije beoogt van 2021 een jaar van herstel en hervormingen te maken, zei de president van dat land zaterdag.

De hervormingsdomeinen zijn inmiddels geïdentificeerd, sprak president Recep Tayyip Erdoğan via een videoverbinding tijdens de inhuldigingsceremonie van de nieuwe Kömürhanbrug in het Oost-Anatolische Turkse stad Elazığ. De brug is in zijn klasse de vierde grootste ter wereld. (LEES meer + FOTO’S)

“In een tijd waarin de mondiale politieke en economische orde tot zijn wortels is geschud, moeten we harder werken om ons land naar het punt te brengen waar het verdient te zijn”, benadrukte Erdoğan.

“We willen van 2021 een jaar maken waarin we een sprong voorwaarts maken. Dat is waar we ons nu op voorbereiden.”

Hij onderstreepte het succes van de reactie van Turkije op de coronapandemie en zijn inspanningen om de economische gevolgen van de wereldwijde crisis te verzachten. “We hebben alle staatsmiddelen gemobiliseerd om de volksgezondheid, de banen en de toekomst van onze burgers te beschermen”, zei Erdoğan.

Ook liet de Turkse president weten dat het eigen coronavaccin in april gereed zal zijn voor gebruik.

Kömürhanbrug

De nieuwe Kömürhanbrug met vier rijstroken is 660 meter lang en 380 meter hoog. De brug loopt over het Karakaya-damreservoir en heeft een breedte van 23 meter, tevens de kentekencijfercode van de stad. De stalen brugkabels zijn samen in totaal 853 kilometer. De benodigde hoeveelheid staal voor het complete bouwwerk was 7.000 ton.

Het bouwproject is gerealiseerd door het Directoraat-generaal Snelwegen van het Turkse ministerie van Vervoer en Infrastructuur. Daarbij is benadrukt dat de brug door Turkse ingenieurs en architecten is ontworpen en gebruik is gemaakt van Turkse bouwtechnologie en middelen.

De brug hoort bij een snelwegproject van 5,2 kilometer, waarvan 4,8 kilometer uit dubbele tunnels door bergen bestaat. De nieuwe en veel veiligere snelweg en brug verbinden Oost-Anatolië met Zuidoost-Anatolië, Centraal-Anatolië en mediterrane regio’s.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-01-2021

Jan 02, 2021
Loading posts...