<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 01, 2015

240.000 Turken mogen gaan stemmen in Nederland

Alle voorbereidingen zijn getroffen voor de 240.000 Turkse stemgerechtigden in Nederland die hun stem zullen uitbrengen voor de Turkse parlementsverkiezingen. Dat meldt de Turkse Consul-Generaal Togan Oral.

Oral: “Onze prioriteit is dat onze burgers in een rustige en veilige omgeving kunnen gaan stemmen. We werken nauw samen met de lokale autoriteiten om dit te realiseren. We nemen de veiligheid zeer serieus en werken ook samen met de inlichtingendienst, politie en andere beveiligingsinstanties.”

De 175.000 Turkse stemmers die ingeschreven staan bij het consulaat van Turkije in Rotterdam kunnen dit jaar gaan stemmen in beurshal De Broodfabriek in Rijswijk.

web23rf6wecdsagf

De 66.000 Turkse stemmers die ingeschreven staan bij het consulaat van Turkije in Deventer kunnen net als bij de Turkse presidentsverkiezingen van afgelopen jaar stemmen in sporthal De Scheg.

Er zullen 50 stembussen worden neergezet in Rijswijk en 20 in Deventer.

De Turkse Consul-Generaal roept alle Turken op om te gaan stemmen. “Zij zullen deel uitmaken van de toekomst van Turkije door hun partij te steunen.”

Oral hoopt dat het stemmen in een feestelijke stemming zal plaatsvinden.

De stembiljetten in Nederland zullen net als in andere landen in verzegelde zakken naar Turkije worden opgestuurd. De stemmen zullen in Turkije worden geteld.

Stemmen kan op 29, 30 en 31 mei tussen 10:00-19:00 uur.

 

© Turksemedia.nl | AA – THE HAGUE

 

 

May 01, 2015
Loading posts...