<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2015

25 Nederlandse kinderen ontvoerd in zomervakantie

Nu de zomervakantie voorbij is en de scholen allemaal zijn begonnen, blijkt dat op sommige scholen de klassen incompleet zijn. Niet alle kinderen zijn teruggekomen na de zomervakantie.

Uit onderzoek van het Centrum Internationale Kinderontvoering, dat heeft plaatsgevonden tijdens en na de zomervakantie, blijkt dat minstens 18 ouders geconfronteerd zijn met de ontvoering van hun kind, dat voorlopig niet meer terug naar Nederland komt.

Het gaat in totaal om 25 kinderen die door de andere ouder zijn meegenomen naar het buitenland. De top 6 landen waar kinderen deze zomer naar ontvoerd zijn België, Egypte, Brazilië, Zwitserland, Turkije en Rusland.

In 2014 werden 247 kinderen ontvoerd vanuit en naar Nederland, 19 kinderen kwamen toen niet terug na de zomervakantie.

Vaak gaat de relatie tussen ouders slecht en wil een van de ouders terugkeren naar zijn of haar land van herkomst. Dit mag niet zomaar zonder toestemming van de andere gezaghebbende ouder.

Naast de emoties voor de achterblijvende familie, zit de docent met de handen in het haar. Van de 25 kinderen zijn 15 namelijk leerplichtig. De klasgenoten krijgen op een ‘speelse manier’ meer duidelijkheid over hun ontvoerde klasgenoot.

 

© Turksemedia.nl | CIKO

Sep 18, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...