<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 07, 2019

30 jaar na de val: Europa bouwt nieuwe ‘Berlijnse Muren’

Deze week wordt de val van de Berlijnse Muur gevierd in Europa. Dertig jaar daarna valt het op dat er nieuwe muren met prikkeldraad zijn gebouwd in het continent.

De nieuwe “Berlijnse Muren” tonen aan dat in Europa steeds meer restricties en verdeeldheid op de voorgrond treden in plaats van vrijheid, melden deskundigen.

Uit een analyse van een Turks persbureau blijkt dat er momenteel ongeveer 20 muren en prikkeldraad aan de grenzen van Europese landen zijn geplaatst, mede na de vluchtelingencrisis in 2015.

De muren en prikkeldraad die na de val van de Berlijnse Muur in 1989 in Europa zijn gebouwd, hebben volgens het in Nederland gevestigde Transnational Institute een totale lengte van meer dan 1.000 kilometer. Dit aantal is zes keer groter dan de lengte van de Berlijnse Muur, aldus de studie.

Onderzoek toont aan dat uitgebreide grenscontroles en patrouillerende schepen in de zeeën ook “onzichtbare muren” tegen migranten vormen en een atmosfeer van angst, ontstoken vreemdelingenhaat en een gevaarlijke omgeving voor migranten hebben gecreëerd.

Sinds het begin van 2019 bereikten meer dan 39.000 irreguliere migranten en vluchtelingen Europa. Op zee stierven 840 mensen tijdens hun reis, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

Tussen 2014 en 2018 kostte de oversteek naar Europa 30.500 migranten het leven, aldus IOM.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 07-11-2019

Nov 07, 2019
Loading posts...