<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 07, 2021

5 doden bij ‘couppoging’ en bestorming Amerikaans Capitool

Bij de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw in Washington zijn woensdagavond vijf mensen omgekomen. Het Capitool was voor korte tijd overgenomen door Trump-aanhangers. Ze zijn het niet eens met het verkiezingsresultaat.

De bestorming wordt als een “dramatische moment in de Amerikaanse geschiedenis” en zeer antidemocratisch gezien, is te lezen uit internationale reacties van landen en media. Amerikaanse wetgevers spreken van een “couppoging” en “terrorisme”.

Velen zijn het eens dat er een gevaarlijke polarisatie en verdeling heerst in de VS, die zijn toekomst zal beïnvloeden. Ook is er veel kritiek op de politieoptreden bij de bestorming. 52 betogers zijn aangehouden.

Turkije reageerde woensdagavond “bezorgd” te zijn op de ontwikkelingen in Washington. Duitsland waarschuwt voor verdere onrust in het land. “Een voortzetting van de protesten, inclusief vuurwapengeweld, kan niet worden uitgesloten.”

Verkiezingen

De verkiezingswinst van Joe Biden is onomkeerbaar geworden. De advocaat van president Donald Trump, Rudy Giuliani, blijft zijn fraudeclaim herhalen. Hij zal er tegen strijden, verklaarde hij. Trump liet weten dat de machtsoverdracht “ordelijk” zal plaatsvinden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-01-2021

Jan 07, 2021
Loading posts...