<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 12, 2016

90.000 Turkse moskeeën lezen Koran uit voor slachtoffers

De Turkse Diyanet heeft zondag alle Diyanet-moskeeën in Turkije en buitenland opdracht gegeven om de koran uit te lezen voor slachtoffers van de dubbele terreuraanslag in Istanbul. Daarbij kwamen 44 mensen om het leven, onder wie 36 politieagenten.

Meer dan 90.000 moskeeën hebben allen binnen een dag de Koran uitgelezen voor de omgekomen slachtoffers. Van Istanbul tot aan Diyarbakir, van Ankara tot aan Siirt, Elazig, Afyonkarahisar en Batman stroomden moskeeën vol met Turken.

Op dezelfde dag werd ook de geboorte van profeet Mohamed herdacht in de vorm van lessen.

De aanslagen zorgen ervoor dat Turkse moslims een verdrietige dag achter de rug hebben. De Turken geven aan dat ze op de hoogte zijn van de vuile spellen van duistere machten jegens Turkije en moslims.

Plan

De Turkse veiligheidsdiensten hebben wraak gezworen. Het geduld van Turken is op tegen terreur en de ongeloofwaardige steun uit landen die daarnaast eisen dat Turkije minder hard optreedt tegen terreur. Zo zijn zondag mensen opgepakt in Turkije die steun betuigden aan de terreurgroep en hebben aangegeven blij te zijn dat er veel doden zijn gevallen in Istanbul.

Volgens deskundigen is Turkije doelwit van terreur omdat het de vuile spellen en plannen (het verdelen van landen in het Midden-Oosten) van grootmachten in Syrië en Irak heeft laten falen door het noordelijke deel van terroristen te zuiveren. De aanvallen op Turkije worden grotendeels gepland door terroristen uit deze landen, melden centra voor strategisch denken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-12-2016

Dec 12, 2016
 • mocro

  Ik hoop dat turkije hard terug slaat en iedereen opruimt en voor onze egyptenaar waar blijf je met je reactie is ook in Egypt gebeurt van het weekend. En voor mijn turkse broeders heel veel sterkte wie het laatst lacht lacht het best

 • Ammon Teremun

  Hr Mocro
  Hier even een reactie van ”onze Egytenaar”
  Wat hier gebeurd is in Turkije en Egypte is diep triest.
  Dit soort terrorisme moet men bij de wortel uitroeien.
  Ben ik zo DUIDELIJK genoeg meneer de Marokkaan ?
  Terrorisme is NOOIT goed te keuren, laat dat duidelijk zijn.
  In uw euforische reactie die ook duidelijk naar mij is gericht, proef ik iets van “”kijk eens, een koekje van eigen deeg””
  Als u deze aanslagen gebruikt om hier uw gram te halen bij mij, is dat diep triest en erg laag.
  Heeft u wel eens terrorisme van dichtbij meegemaakt? Nee,dat dacht ik al!
  IK wel !
  Bedenk eerst eens wat u zegt voordat uw het hier post.
  In deze strijd tegen terrorisme is er nooit iemand die het laatst lacht.
  De bevolking zal altijd de dupe van dit soort idiote acties zijn.

 • Hercules

  Ik treur net zo mee met de Turkse gemeenschap over de slachtoffers die zijn omgekomen in deze zeer laffe aanslagen. Wallahi is NIET uit te drukken in woorden. Moge Allah (swt) InShaAllah alle omgekomen Islamitische slachtoffers ze Genadig en Barmhartig zijn en ze Het Paradijs schenken en ze inschrijven als WARE martelaars, Amin Ya Rabie…
  Nog 1 belangrijk punt Broeders. Waarom wordt er GEEN minuut stilte gelast in het Nederlandse parlement (2de kamer) voor de omgekomen Turkse slachtoffers?
  Of vóórdat zondag het Nederlandse voetbal startte 1 minuut stilte op de velden gehouden? Het was weer ‘s muisstil hierover in de media. Maakt niet uit eigenlijk. Allah (swt) en onze Profeet (saw) is voor meer dan genoeg.

 • Ozturk

  Geachte heer Teremun,

  In deze wil ik u van harte bijvallen. En daarbij wil ik ook u condoleren met het verlies van uw geloofsgenoten in Egypte.

  Laten we het nou voor eens en voor altijd eens zijn dat terroristen geen steun van wie dan ook verdienen. Er bestaat niet zoiets als een ‘goede terrorist’s of een ‘slechte terrorist’. Terroristen brengen dood en verderf en handelen per definitie onwettig. Een ieder die een organisatie die onwettig geweld bezigt dient onder alle omstandigheden ZONDER UITZONDERING te worden veroordeeld en te worden vernietigd.

 • Deli Balta

  Nieuws 12 december 2016

  PostNL ontslaat medewerker na walgelijk Facebookbericht
  “Jammer dat er maar 29 doden zijn”, schreef Dirk N. op zijn Facebookprofiel na de bomaanslag in Istanbul afgelopen weekend. In de Turkse stad kwamen veel Turkse agenten om het leven, die op het moment van ontploffing op de voet waren om de veiligheid rondom een voetbalwedstrijd te bewaken. Die 29 doden waren Dirk niet genoeg, zo blijkt uit zijn bericht: “hadden er veel meer mogen zijn, maarja??, die 29 komen gelukkig niet hierheen, top”(sic), schrijft hij.

  Al gauw regende het klachten bij zijn werkgever PostNL, die zich in eerste instantie genoodzaakt zag afstand te nemen van de uitspraken van de man, waarna al gauw het bericht doorkwam dat per direct ook afscheid wordt genomen van Dirk.

  Bron: http://www.joop.nl/nieuws/postnl-ontslaat-medewerker-walgelijk-facebookbericht?campaign_id=A100

 • Deli Balta

  Gecondoleerd. ik keur alle soorten van terrorisme af, vanzelfsprekend ook die van Egypte van afgelopen zondag.

 • Ayhan

  Amin broer
  Namens al onze islamitische broers wil ik je bedanken voor je reactie
  Tja helaas is dat teveel gevraagd zowel in het parlement als op voetbal velden
  het gaat immers over Turken
  Die wordt geregeerd door Erdogan toch want dat is hun vijand

 • Blankenvoor

  ‘heeft opdracht gegeven.. aan moskeeen..buitenland’. De aanleiding mag dan een trieste zijn en de boodschap dit keer ongevaarlijk. Wat wel duidelijk is hoe de nederturken hier slaafs orders aannemen van Erdogan/Ankara.

 • Hercules

  Niks te danken broer. De broeders die zijn omgekomen zn net zo mn broers. Wij zijn 1 Oemah (gemeenschap). 1 religie zonder afkomst zoals onze Profeet Mohamed (saw) al zei.

 • Hercules

  Net goed. Hoop dat ie nooit meer aan de bak komt dan kan ie afgeven op Turken en Marokkanen die zgn zn baan dan hebben ingepikt.. Hoe laag ben je dan wel niet gezonken? Deze randdebiel gaat dus “wachten” op Wilders die in de ogen van pvv’ers “schoonschip” gaat maken haha. Wilders leeft in zn eigen fantasie en wisten jullie dat hij zich de pleuris BLOWT? Dit heeft zn billemaatje Dion Grass zelf gezegd. Het schijnt dat ‘n microfoontje nog aan stond en toen hij er mee werd geconfronteerd door een journalist ontkende dit natuurlijk..

 • Deli Balta

  Die vieze racist zal ook geen uitkering krijgen; ontslagen door eigen schuld. Lekker hahaha

 • Ayhan

  Dit is de mooiste woord wat ik in lange tijd niet heb gehoord
  1 religie zonder afkomst
  masaAllah

  Helaas vergeten we dat

 • Ayhan

  Die geblondeerde inteelt indonees brengt Nederland de afgrond in let maar op

 • Hercules

  Weet je wat ‘t ergste is onder Moslims momenteel broer? Haat en afgunst naar elkaar toe en totaal geen eenheid te bekennen. Allah (swt) zegt in de Heilige Koran: “Ik zal een volk NIET helpen voordat ze zelf eerst tot inkeer komt”. Kijk naar Syrië wat daar gebeurt. Is 3alamat sa3a (einde der tijden) nadert nu wel heel snel broer…

 • Ayhan

  Klopt helemaal wat je zegt
  Helaas heb je dat meer onder de jongeren ze zijn helemaal de weg kwijt door materialisme
  InsaAllah komen we allemaal tot inkeer
  Het is heel erg wat er in Syrië allemaal gebeurt krijg er tranen in me ogen ervan als ik het zie

 • Hercules

  Ik durf beelden niet te kijken omdat ik kleine kids heb. Voor de rest hoop ik ook InShaAllah op een dag dat alles goeie kant zal gaan en er eenheid zal komen.

 • Ayhan

  InsaAllah broer insaAllah
  ik lees net dat er staak het vuur is Erdogan was tel in gesprek
  kijken hoelang het ze volhouden
  Geloof me gaat de goede kant op als we mekaar maar steunen komt die eenheid
  Ik zie nu al in Turkije na die coup

 • Ozturk

  Hier wordt slechts 1 ding duidelijk:
  Dat wij weliswaar ver weg wonen in een land met vijandig gezinde mensen zoals Blankenvoor, maar dat wij zij aan zij staan met onze landgenoten in Turkije.
  Ieder normaal mens zou solidair zijn in deze situatie.
  Alleen mensen zo ziek in hun hoofd zoals u leggen dat uit als ‘slaafs orders aannemen’.

  U bent een schande voor het Nederlandse volk. Er is veel antipathie en haat onder Nederlanders jegens Turken, maar zo meedogenloos zout in onze wonden strooien als wat u doet is zelfs onder Nederlanders zeldzaam.

 • Fritzy666

  En velen zullen hem steunen!

Loading posts...