<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 12, 2016

90.000 Turkse moskeeën lezen Koran uit voor slachtoffers

De Turkse Diyanet heeft zondag alle Diyanet-moskeeën in Turkije en buitenland opdracht gegeven om de koran uit te lezen voor slachtoffers van de dubbele terreuraanslag in Istanbul. Daarbij kwamen 44 mensen om het leven, onder wie 36 politieagenten.

Meer dan 90.000 moskeeën hebben allen binnen een dag de Koran uitgelezen voor de omgekomen slachtoffers. Van Istanbul tot aan Diyarbakir, van Ankara tot aan Siirt, Elazig, Afyonkarahisar en Batman stroomden moskeeën vol met Turken.

Op dezelfde dag werd ook de geboorte van profeet Mohamed herdacht in de vorm van lessen.

De aanslagen zorgen ervoor dat Turkse moslims een verdrietige dag achter de rug hebben. De Turken geven aan dat ze op de hoogte zijn van de vuile spellen van duistere machten jegens Turkije en moslims.

Plan

De Turkse veiligheidsdiensten hebben wraak gezworen. Het geduld van Turken is op tegen terreur en de ongeloofwaardige steun uit landen die daarnaast eisen dat Turkije minder hard optreedt tegen terreur. Zo zijn zondag mensen opgepakt in Turkije die steun betuigden aan de terreurgroep en hebben aangegeven blij te zijn dat er veel doden zijn gevallen in Istanbul.

Volgens deskundigen is Turkije doelwit van terreur omdat het de vuile spellen en plannen (het verdelen van landen in het Midden-Oosten) van grootmachten in Syrië en Irak heeft laten falen door het noordelijke deel van terroristen te zuiveren. De aanvallen op Turkije worden grotendeels gepland door terroristen uit deze landen, melden centra voor strategisch denken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-12-2016

Dec 12, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...