<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 03, 2021

Aanslag op moskee en school voorkomen in Frankrijk

In Frankrijk is een aanslag op een middelbare school en moskee voorkomen, meldden Franse media zaterdag. Het gaat om een tiener die een fanatieke Hitleraanhanger is, is benadrukt.

Het Franse dagblad Le Parisien schreef dat de 19-jarige, die de krant ‘Simon’ noemde, zijn aanval plande op de middelbare school waar hij studeerde en een nabijgelegen moskee in de Seine-Maritime-regio in het noordwesten van het land.

Hij werd een paar dagen geleden aangehouden door het directoraat-generaal Binnenlandse Veiligheid (DGSI) en op 1 oktober voor een antiterrorismerechter gebracht.

De krant onderstreepte dat Simon de aanslag gepland had voor 20 april, de verjaardag van Hitler, en voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk. Er stond dat er in het huis van Simon twintig messen, minstens drie geweren en twintig notitieboekjes waren vernoemd naar Hitler’s boek Mein Kampf of My Struggle.

De student beschreef zichzelf als “een extremist die de politieke lijn van Hitler steunde”.

De tiener plande een veel grotere aanval dan het bloedbad van Columbine High School in Littleton in de Amerikaanse staat Colorado op 20 april 1999, meldde Le Parisien. Bij die aanslag kwamen dertien mensen om het leven.

Ook is benadrukt dat Simon de aanval had gepland omdat hij op jonge leeftijd herhaaldelijk seksueel is misbruikt en is lastiggevallen door klasgenoten. Hij had een lijst van dertig mensen als doelwit.

Simon beschuldigde tijdens zijn verhoor ook de regering van het “niet adequaat bestrijden van radicalisme”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-10-2021

Oct 03, 2021
Loading posts...