<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 19, 2018

Aanslagen met katapulten op twee moskeeën in VK

Twee moskeeën in de Britse stad Birmingham in de Midlands zijn woensdagnacht aangevallen met katapulten.

Dat verklaarde de Britse politie deze week.

Het gaat om moskee Qamarul Islam, gelegen in het zuidoosten van Birmingham. Die kwam in de avonduren onder vuur te liggen. Op dezelfde avond was ook de Al-Hijrah moskee, een paar honderd meter verderop, doelwit.

“Twee moskeeën in Small Heath zijn geraakt door katapultlagers. Die braken de ruiten tijdens het avondgebed”, beschreef de politie het voorval.

De aanvallen kwamen na de arrestatie van een 29-jarige man op “verdenking van terrorisme” na een auto die eerder deze week buiten het Britse parlement verongelukte. Ten minste drie voetgangers en fietsers werden behandeld door hulpdiensten na de vermeende terreuraanval door de man die was geïdentificeerd als Salih Khater uit Birmingham.

De aanslagen vielen ook samen met Islamofobie-debatten die volgden op opmerkingen van de voormalige buitenlandminister Boris Johnson, die zich richtte op sluier- en burka-dragende moslimvrouwen door ze te vergelijken met “brievenbussen” en “bankrovers”.

De politie heeft na de incidenten vuurwapenfunctionarissen ingezet als voorzorgsmaatregel.

“De biddende moslims dachten dat ze werden aangevallen door iemand met een pistool”, zei Imam Usman Hussain van Masjid Qamarul Islam tegen de BBC.

“We zijn erg bezorgd over de aanval”, liet Wajid Hussain, een medewerker van de tweede getroffen moskee, weten aan de plaatselijke krant Birmingham Mail.

Moslims worden geconfronteerd met ongekende niveaus van Islamofobie, benadrukte Nassar Mahmood, een beheerder van de Birmingham Central Mosque.

Volgens Tell MAMA, een organisatie die anti-Islamitische haatmisdrijven registreert, nemen Islamofobische aanslagen toe na terroristische aanslagen in het VK.

“Mensen met latente racistische vooroordelen voelen zich na deze gebeurtenissen aangemoedigd om hun meningen gewelddadig of anderszins te uiten”, staat in het recente rapport van de organisatie.

“We veroordelen met klem de katapultaanvallen op de Masjid Qamarul Islam en de Al-Hijrah Masjid in Birmingham”, aldus Tell MAMA.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 19-08-2018

Aug 19, 2018
Loading posts...