<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 17, 2015

Aanvallen op moslims in Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk hebben in zeven uur tijd drie aanvallen plaatsgevonden waarbij moslims bewust als doelwit zijn gekozen.

De politie van Noord-Ierland meldt dat er in het plaatsje County Antrim in het noordoosten van Ierland dinsdagnacht molotovcocktails zijn gegooid tegen het huis van een moslimfamilie. De politie meldt dat er een onderzoek gaande is en zoekt getuigen.

Hoofdinspecteur Ryan Henderson meldt dat de vier bewoners van het huis zonder ernstige verwondingen uit het brandende huis zijn gevlucht. “Het gaat om een haatmisdaad tegen een religie. Deze inwoners zijn al heel lang waardevolle burgers van onze samenleving. We zullen heel hard werken om de daders op te pakken”, aldus Henderson.

In Schotland is er in het dorp Bishopbriggs in de nachturen brand gesticht in een Islamitisch cultureel centrum en moskee. De lokale brandweer meldt dat de brand snel onder controle was. Een deel van het gebouw liep schade op. De Schotse politie meldt dat er een onderzoek is gestart.

In Londen is een jonge moslimvrouw met hoofddoek verbaal aangevallen in de metro. Ashley Powys, die in dezelfde metrowagon zat en getuige was van de aanval, heeft de gebeurtenis gefilmd. Powys plaatste kort daarna het filmpje op social media wat tot een storm van reacties heeft geleid. “Een man van in de dertig valt een jong meisje verbaal aan. Hij roept ‘varken’, ‘terrorist’, en ‘jouw volk heeft ervoor gezorgd dat er in Parijs onschuldige mensen zijn vermoord’ tegen het meisje”, meldt Powys.

In Nederland is in Roosendaal een poging tot brandstichting gedaan bij een moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan. De moskee heeft schade opgelopen. “We nemen de zaak zeer serieus”, meldt de politie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN

Nov 17, 2015
Loading posts...