<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2015

Abe: Turkse economie groeit, interesse Japanse bedrijven neemt toe

De Japanse premier Shinzo Abe heeft zaterdag in Istanbul tijdens het Turkije-Japan Business Forum gezegd dat de interesse van Japanse bedrijven groeit om in Turkije te gaan investeren.

“De Turkse economie bevindt zich op een stabiel groeipad. Japanse bedrijven investeren nu naast de auto- en machine-industrie in Turkije ook in de financiële sector, media en andere sectoren”, zei Abe tegenover bedrijfsleden en zakenmannen die in groten getale aanwezig waren tijdens het forum.

De Japanse premier wees op het doel dat Turkije in 2023 in de top 10 van de grootste economieën wil behoren.

“De sterke Turkije draagt bij aan de ontwikkeling van de regio. Turkije blijft groeien onder leiding van president Erdoğan. Turkije heeft plannen voor het jaar 2023, de honderdste verjaardag van de Turkse republiek, waarbij het grote projecten uitvoert en wil realiseren. Ik wil dat de Japanse technologie ook bijdraagt aan deze projecten bestaande uit elektriciteitscentrales, hogesnelheidstreinen, ziekenhuizen, bruggen, viaducten, communicatiesatellieten en vele andere projecten”, zei Abe.

web3fqeacdz

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu meldt tevreden te zijn over de samenwerking met de Japanners. “We willen onze samenwerking op het gebied van investeringen in de infrastructuur voortzetten. Met de komst van Marmaray in Istanbul hebben we laten zien wat de beide landen samen kunnen bereiken. In 2014 was het handelsvolume tussen de beide landen 3,6 miljard dollar. Het is nodig dat dit binnen twee tot drie jaar 5 miljard dollar wordt. In maximaal vijf jaar tijd moet dat naar 10 miljard dollar”, aldus Davutoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Nov 14, 2015
Loading posts...