<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 08, 2018

‘Aboutaleb profileert zich als Leefbaar Rotterdam-burgemeester’

Rotterdam is de plek waar volgens DENK-lijsttrekker Stephan van Baarle historische verkiezingen gaan plaatsvinden. “Helaas heeft onze burgemeester Ahmed Aboutaleb zich de laatste tijd veel te veel geprofileerd als burgemeester van Leefbaar Rotterdam.”

Keiharde maatregelen, spierballenbeleid, patsercontroles en preventief fouilleren. “Dat komt in de praktijk vaak neer op etnisch profileren”, stelt Van Baarle, die al drie jaar actief is bij DENK. “Daar moet een einde aan komen. We maken de politieorganisatie diverser voor betere afspiegeling van onze stad”, somt Van Baarle zijn agendapunten voor Rotterdam op.

“We hebben als DENK de belofte gedaan om op te komen voor mensen die vanwege hun afkomst of geloof verdrukt drijven te raken. Om ze een houvast te bieden en een geluid van wederzijdse acceptatie te laten horen”, belooft Van Baarle.

“Voor discriminatie- en racismebestrijding heeft het huidige stadsbestuur in vier jaar niet meer gedaan dan het oprichten van een discussiegroep. DENK heeft een zeer ambitieus pakket van maatregelen waarmee geen enkele Rotterdammer uitgesloten wordt op basis van zijn afkomst, geslacht of welk kenmerk dan ook.”

Aboutaleb

De DENK-lijstrekker is niet tevreden met het demonstratiebeleid van Aboutaleb. “We vinden als DENK het een schande dat deze burgemeester zijn bevoegdheden gebruikt om bepaalde onwelgevallige demonstraties neer te slaan. Deze burgemeester is zelfs veroordeeld wegens onterecht verbieden van een Zwarte Piet-demonstratie – wij zijn tegen het fenomeen Zwarte Piet – en voor aanhouding van mensen.”

En dat terwijl tientallen mensen, met bewaking van de politie, nog recent met vlaggen van een terreurgroep (PKK) hebben mogen zwaaien, zegt Van Baarle. “Aan de ene kant onterecht tegen de wet in demonstraties neerslaan die voor rechtse partijen onwelgevallig zijn, terwijl aan de andere kant met vlaggen van een terroristische organisatie worden gezwaaid die heel veel Rotterdammers angst inboezemen en zorgen voor verdeeldheid in Rotterdam.”

DENK is daar duidelijk over: die vlaggen en soortgelijke demonstraties zullen niet meer gezien worden in het straatbeeld van Rotterdam, laat de lijstaanvoerder weten. “Op dat thema zullen we de burgemeester zeer kritisch volgen. Als de burgemeester weer toestaat dat er met PKK-vlaggen worden gezwaaid, dan heeft hij wat ons betreft geen plek meer in het stadsbestuur.”

Rotterdamse armoede

Een prestigeproject op het Coolsingel ter waarde van tientallen miljoenen euro’s, terwijl een kilometer verderop mensen in de rij staan voor de voedselbank.

“Dat is een schande. Wat nog een grotere schande is, is dat het huidige stadsbestuur van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA in het afgelopen vier jaar het armoedebeleid hebben uitgekleed. Ze hebben ervoor gezorgd dat mensen met een lage inkomen er honderden euro’s per jaar op achteruit zijn gegaan. Dat geld voor prestigieuze renovatieprojecten moet naar de mensen gaan die het nodig hebben. DENK staat voor een enorme investering in het armoedebeleid.”

Vermogenscontroles

Dit gaat mij persoonlijk zeer aan het hart. “Het fenomeen discriminerende pestcontroles in veel gemeentes. Ouderen die levenslang in Nederland gewerkt hebben worden door gemeenteambtenaren op discriminerende wijze lastiggevallen vanwege een vakantiehuisje in bijvoorbeeld Suriname, Marokko of Turkije. Keiharde fraudeurs moeten worden aangepakt. Maar ouderen die hun hele leven lang gewerkt hebben en een vakantiehuisje in hun land van herkomst bij elkaar gespaard hebben: die moet je niet meer lastigvallen op basis van vermogenscontroles in de bijstand. Zeker niet op basis van discriminerende controles, waarvan we weten dat dat in veel gemeentes gebeurt waar op basis van afkomst wordt geselecteerd.”

DENK Rotterdam

Uit electorale angst roepen partijen zoals Leefbaar Rotterdam steeds meer dingen die onrechtstatelijk zijn, stelt Van Baarle. “Die druisen tegen alles in waar wij als DENK voor staan. Daarom zijn we in Rotterdam harder nodig dan ooit.”

DENK heeft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in Rotterdam 26.000 stemmen gehaald. “Dat is een enorm aantal Rotterdammers dat op die dag ons het vertrouwen heeft gegeven om actief te zijn in de Tweede Kamer. Als al die mensen weer stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, dan kan DENK nabij de zes zetels komen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 08-03-2018

Mar 08, 2018
Loading posts...