<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 07, 2018

Acht VN-landen vragen Turkije om oplossing in Syrische Idlib

Acht Europese leden van de VN-Veiligheidsraad hebben donderdag steun uitgesproken voor de diplomatieke inspanningen van Turkije om een ​​offensief in de Syrische stad Idlib te voorkomen, aldus de VN-gezant van Zweden.

Olof Skoog, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Zweden bij de VN, zei op het hoofdkantoor van de organisatie in New York dat een grote militaire operatie in Idlib zeer gevaarlijk is en de situatie kan laten escaleren.

“Idlib is de laatst overgebleven de-escalatiezone in Syrië die de Astana-onderhandelaars wilden veiligstellen. We spreken onze steun uit voor de dringende diplomatieke inspanningen die Turkije en de Verenigde Naties hiertoe leveren”, zei Skoog.

Skoog eiste dat Rusland en Iran de “wapenstilstand en de-escalatie-regelingen die ze eerder hebben afgesproken, handhaven, inclusief de bescherming van burgers”.

De acht leden van de veiligheidsraad die de inspanningen van Turkije ondersteunen zijn Italië, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Zweden, België en Polen.

Het Syrische regime heeft onlangs plannen aangekondigd om een ​​groot militair offensief in het gebied te starten, dat wordt gecontroleerd door verschillende gewapende oppositiegroeperingen.

Russische gevechtsvliegtuigen hebben dinsdag in Idlib burger- en oppositiedoelen gebombardeerd.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, de Russische president Vladimir Putin en de Iraanse president Hassan Rouhani komen vrijdag in Teheran bijeen voor een trilaterale top over Syrië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 07-09-2018

Sep 07, 2018
Loading posts...