<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 22, 2021

Adviseur roept Turkse gemeenschap in Nederland op om hypotheek te controleren

Erkend hypotheekadviseur Yunus Akça ziet steeds meer gevallen waarbij mogelijk is dat huizeneigenaren besparen op hun hypotheeklasten. Door de lage hypotheekrente vallen woonlasten vaker lager uit, van enkele tientjes tot wel honderden euro’s per maand.

Inmiddels zijn er erg veel gevallen bekend waarbij huizenbezitters teveel betalen. “Voorkom dat je teveel betaald”, waarschuwt Akça van AKC Advies, die voor meer bewustwording wil zorgen. “De maandlasten kunnen flink omlaag. Een check is relatief snel gedaan en wij brengen daarvoor geen kosten in rekening.”

Uit ervaring weet de Turks-Nederlandse hypotheekadviseur dat een grote groep mensen zich niet verdiept in hun hypotheek en maandelijkse aflossing. “Een adviseur inschakelen kan dan geen kwaad”, vertelt Akça.

Daarnaast adviseert Akça ook de mensen die een andere vorm van lening hebben lopen “om ook die cijfertjes even te laten controleren”.

“Een doorlopend krediet kan namelijk een doodlopend krediet worden. Vaak is het mogelijk om dat krediet ook op te nemen in de hypotheek, waarbij de lasten overzichtelijker zijn en men weet waar hij of zij aan toe is.”

Een afspraak maken om advies in te winnen is een fluitje van een cent. Ook is er geen taalbarrière: Akça spreekt naast vloeiend Nederlands ook vloeiend Turks.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd 22-05-2021

May 22, 2021
Loading posts...