<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 23, 2017

Advocaat: Duitse nieuwssite liegt over Turkse minister Albayrak

De aantijging in een recent artikel van de Duitse nieuwssite Spiegel Online dat de Turkse minister van Energie Berat Albayrak een bankrekening in Dubai heeft met daarop veel geld en deze naar Turkije probeert te sluizen, blijkt een leugen te zijn.

Dat meldt de advocaat van de Turkse minister Ahmet Özel.

“Dat is geheel ongegrond en niet waar”, verklaart Özel. “Albayrak heeft geen enkele bankrekening in het buitenland.”

De Turkse advocaat laat weten dat er juridische stappen zullen worden ondernomen tegen de Duitse nieuwssite “én de Turkse kranten Cumhuriyet en Birgun, die het ongegronde nieuwsbericht hebben overgenomen en daarmee onderdeel zijn geworden van het vuile spel van buitenlandse machten tegen Turkije”.

Özel laat weten dat er meer aan de hand is dan “een enkele valse berichtgeving” en dat met de valse berichtgevingen die het rechtstreeks op minister Albayrak, tevens de schoonzoon van president Erdogan, hebben gemunt “de grens van vrijheid van meningsuiting en persvrijheid meerdere keren is geschonden en individuele rechten van Albayrak zijn aangevallen”.

Özel waarschuwt de gemeenschap dat “inmiddels geruime tijd leugens worden verspreid om Turken in het binnen- en buitenland op te hitsen en de reputatie van de Turkse regering te schaden”. “Degenen die met deze ongegronde beschuldigingen doelen op het manipuleren van Turkse binnenlandse zaken [agendapunten], zullen boeten voor hun onverantwoorde daden. Albayrak zal vastberaden blijven strijden tegen deze duistere en vuile groepen.”

De Turkse advocaat zegt ook dat hij de daad van de desbetreffende mediagroepen veroordeeld. “Ze hebben tegen het recht en geweten gehandeld en hebben ethische normen en principes geschonden”, vertelt Özel.

De nieuwssite Spiegel Online is onderdeel van het Duitse invloedrijke weekblad Der Spiegel. Volgens Özel staat deze mediagroep bekend om zijn negatieve houding tegen Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-05-2017

May 23, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...