<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2021

Afghaanse baart baby tijdens evacuatievlucht Turkish Airlines

Een Afghaanse vrouw is zaterdag tijdens een evacuatievlucht van Turkish Airlines bevallen van een gezond meisje. De 26-jarige Soman Noori vloog met andere evacués van Dubai naar het Verenigd Koninkrijk (VK).

Dat verklaarde de persafdeling van Turkish Airlines.

Noori bracht haar baby op een hoogte van 10 kilometer in het Koeweitse luchtruim om 03.00 uur ‘s nachts ter wereld. Het cabinepersoneel dat haar daarbij hielp, gaf het kleine meisje de naam Havva (Eve, maar ook een variatie op de Turkse Hava of lucht).

Nadat de zwangere passagier het cabinepersoneel had verteld over haar weeën, vroeg de bemanning of er een arts aan boord was. Omdat er geen dokter beschikbaar was, “faciliteerde het cabinepersoneel de geboorte in overeenstemming met hun opleiding”, aldus de verklaring.

Na uit voorzorg geland te zijn in Koeweit, vervolgde het vliegtuig zijn reis naar hun bestemming Birmingham met de baby en haar familie.

Evacuaties

Turkije evacueerde binnen korte tijd al zijn burgers en extra buitenlandse mensen eerst grotendeels met militaire vrachttoestellen (mét stoelen) naar omringende landen, om ze vanuit daar met grote passagierstoestellen naar Turkije en andere landen te vliegen. Het gehele evacuatieproces verliep probleemloos.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-08-2021

Aug 28, 2021
Loading posts...