<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 27, 2019

Afrikaans land bestelt Turkse pantservoertuigen: krachtigste in zijn klasse

De Turkse voertuigbouwer Katmerciler heeft de eerste buitenlandse bestelling ontvangen. Het gaat om een land in Afrika.

Dat laat het bedrijf vrijdag in een verklaring weten.

De export omvat het gepantserde voertuig Hızır naar een land dat niet is bekendgemaakt. De waarde van de uitvoer is zo’n 18,6 miljoen euro.

Hızır wordt sinds kort gebruikt door de Turkse strijdkrachten bij de bescherming van landsgrenzen.

Het Turkse pantservoertuig is in november 2016 geïntroduceerd door president Recep Tayyip Erdoğan. Dat gebeurde tijdens een expositie van de grote Turkse ondernemersvereniging Musiad.

Hızır heeft het hoogste motorvermogen in zijn klasse ‘tactische gepantserde voertuigen op wielen’. De Turkse wagen geniet ook van een hoge manoeuvreervermogen dankzij een 400 pk sterke motor. De bepantsering biedt weerstand tegen mijnen en explosieven, aldus de bouwer.

Het voertuig is ontwikkeld volgens NAVO-normen en goedgekeurd door een buitenlandse onafhankelijke testinstelling na alle prestatie- en explosietests te hebben doorstaan.

De Turkse pantserwagen is verfijnd, goedkoop en onderhoudbaar en kan ook in verschillende configuraties opereren, waaronder als CBRN-voertuig (chemische, biologische, radiologische en nucleaire bescherming), wapendrager, ambulance en verkenner.

CEO van Katmerciler, Furkan Katmerci, laat weten dat er veel potentiële klanten zijn voor het Turkse defensieproduct. “We zijn vastbesloten om een aandeel te hebben in de mondiale verdedigingsindustrie.”

Katmerciler, opgericht in 1985, produceert tientallen verschillende soorten voertuigen, zoals brandweerauto’s, milieuwagens en voertuigen die specifiek bedoeld zijn voor de defensie-industrie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 27-07-2019

Jul 27, 2019
Loading posts...