<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 26, 2021

Afrikaans land koopt 118 ultramoderne Turkse defensievoertuigen

Het Keniaanse ministerie van Defensie heeft toestemming gegeven voor de aanschaf van 118 ultramoderne gepantserde militaire voertuigen uit Turkije voor een prijs van bijna 70 miljoen dollar, verklaarde de militaire functionaris van Kenia.

De Keniaanse woordvoerster van de Strijdkrachten, Zipporah Kioko, vertelde maandag aan de Keniaanse krant Star dat het Oost-Afrikaanse land met de koop de overlevingskansen van zijn troepen wil verzekeren die worden ingezet in de strijd tegen al-Shabaab-militanten uit Somalië.

“Het Keniaanse leger heeft dus een kritische beoordeling gemaakt en vastgesteld dat de huidige werkomgeving aanzienlijk is geëvolueerd met grote bedreigingen”, zei Kioko.

Het was het Turkse bedrijf Katmerciler dat met zijn defensieproduct HIZIR tijdens de aanbesteding aan alle noodzakelijke vereisten voldeed en twee andere kanshebbers uit Zuid-Afrika en Noord-Amerika versloeg, zei ze.

De in Somalië gevestigde Al-Qaeda-gelieerde militanten van Al-Shabaab hebben het gemunt op veiligheidsagenten die patrouilleren aan de grens tussen Kenia en Somalië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-01-2021

Jan 26, 2021
Loading posts...