<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 27, 2017

Air France-KLM kan concurrentie met Turkish Airlines niet meer aan

De Franse nationale luchtvaartmaatschappij Air France heeft verklaard voortaan de goedkopere dochteronderneming Joon Airlines in te gaan zetten op vluchten naar Istanbul. Na het voorjaar van 2018 zullen er geen Air France-toestellen meer zichtbaar zijn op luchthaven Istanbul-Atatürk, de thuishaven van Turkish Airlines.

De ommezwaai komt wegens de sterke concurrentie in Istanbul. Air France-KLM laat in een reactie weten via een ‘innovatieve en alternatieve oplossing’ beter te willen concurreren met prijsvechters en nationale luchtvaartmaatschappijen.

Algemeen directeur van Air France-KLM Jerome Salemi (Oost-Mediterraan) zegt in een interview dat Groep Air France-KLM “nog steeds een duidelijke plaats heeft in de Turkse markt”. “We willen onze positie verbeteren. De luchtvaartmarkt is zo competitief dat we dit willen realiseren met innovatie en op alternatieve manieren. Joon is daar een van.”

Op vragen of de grote verandering te maken heeft met politieke spanningen tussen Turkije en enkele Europese landen reageert Salemi dat daar geen sprake van is. “Deze beslissing is onafhankelijk van geopolitieke situaties genomen. Dit is een netwerkoptimalisatie en een bedrijfsbeslissing.”

Air France-KLM benadrukt dat Joon geen budgetmaatschappij is, maar er wel een lage kostenbasis wordt gehanteerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 27-12-2017

Dec 27, 2017
Loading posts...