<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 13, 2018

Airbus levert speciaal vliegtuig af aan eerste klant Turkish Airlines

Turkish Airlines heeft vrijdag de eerste Airbus A321neo in Cabin Flex-configuratie ontvangen. Het nieuwe toestel heeft een andere romp en deurindeling dan de standaard nieuwe A321neo, waardoor flexibele cabine-indelingen mogelijk zijn. Ook is dit het eerste narrow-body, vliegtuig met één gangpad, met internet aan boord voor Turkish Airlines.

De nieuwe A321neo biedt plaats aan maximaal 240 passagiers, maar Turkish Airlines koos voor een comfortabele optie (beenruimte) voor passagiers en plaatste 182 stoelen, waarvan 20 businessclass.

Op dit moment is Cabin Flex nog optioneel voor vliegmaatschappijen. Vanaf 2020 zijn alle nieuwe A321neo’s in de configuratie die Turkish Airlines nu al heeft.

Turkish Airlines reageert trots. “Laten we merhaba zeggen tegen de nieuwste aanwinst. Turkish Airlines bezit een van de jongste vloten ter wereld. Dat behoort ook tot onze 2023-doelen. We hebben nog vele vliegtuigen, waaronder grote, besteld”, aldus de CEO en de persafdeling.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft 92 A321neo’s in bestelling staan en bestelde recent ook de grotere A350.

Bij grote concurrent Boeing plaatsten de Turken ook een grote order voor verlengde B787-9 Dreamliners.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 13-07-2018

Jul 13, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...