<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 04, 2015

Alarm geslagen door toename aanslagen tegen moslims in Frankrijk

Een niet-gouvernementele organisatie (ngo) tegen islamofobie in Frankrijk heeft alarm geslagen over een toename van islamofobische aanslagen in Frankrijk.

Uit het rapport van de organisatie blijkt dat er in de eerste helft van 2015 islamofobische aanslagen in Frankrijk met 23,5 procent zijn gestegen.

“Aanvallen op moskeeën, doodsbedreigingen tegen gesluierde vrouwen, schoolkinderen die vernederd worden door hun leraren, vrouwelijke studenten die geen lange rokken mogen dragen, religieuze profilering van islamitische kinderen, verspreiding van toespraken vol haat en zelfs oorlogsverklaringen tegen de moslims in het land die als een vijfde colonne worden afgeschilderd zijn slechts enkele voorbeelden van de islamofobie in het land”, stelt het rapport.

Uit het rapport blijkt ook dat tijdens de eerste helft van 2015 fysieke aanvallen tegen moslims met 500 procent zijn gestegen en verbale aanvallen met 100 procent. “De eerste slachtoffers waren vrouwen. Naast volwassenen worden ook moslimkinderen beschuldigd van terreuraanslagen.”

De aangevallen moslims doen zelden aangifte. Daarvoor worden twee redenen opgenoemd in het rapport: “Agenten weigeren om klachten te behandelen en de daders worden zelden veroordeeld. De daders die worden veroordeeld krijgen geen straf.”

In het rapport wordt ook verwezen naar een recente dialoog tussen islamitische vertegenwoordigers en het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken en wordt er opgemerkt dat het ministerie “politieambtenaren erop aandringt om klachten van slachtoffers van islamofobie te aanvaarden.”

In Frankrijk wonen vijf miljoen moslims.

 

© Turksemedia.nl | AA – PARIJS

Jul 04, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...