<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 30, 2019

Albanië bedankt Turkije voor hulpverlening na aardbeving: ‘Machtig land’

De inspanningen van Turkije en diens president Recep Tayyip Erdoğan zullen altijd in de gedachten blijven en nooit worden vergeten, zo reageerde de Albanese premier Edi Rama op de Turkse hulp na een aardbeving in dat land.

“Namens iedereen spreek ik mijn dank uit aan Turkije en president Erdoğan”, zei Rama na de hulpverlening van Turkije in het getroffen Albanië.

“Turkije is een groot en machtig land. We zijn een klein en zwak land. Maar wanneer Turkije hulp nodig heeft, zullen we er zijn. Albanezen zullen de hulp van Turkije nooit vergeten”, zei hij tijdens het volgen van opsporings- en reddingsoperaties nabij de stad Durres.

Bij de aardbeving dinsdag in West-Albanië zijn zeker 51 doden geteld. Ongeveer 2000 mensen raakten gewond en nog eens 4000 raakten dakloos.

Een team van vijftien Turkse zoek- en reddingsdeskundigen bereikten woensdag het getroffen land in de hoop mensen te redden die vastzaten onder het puin. Toegesnelde Turkse hulporganisaties verleenden ook medische hulp en deelden hulpgoederen uit.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DURRES | Gepubliceerd: 30-11-2019

Nov 30, 2019
Loading posts...