<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 16, 2022

Albanië kan niet wachten op komst Erdoğan: ‘Wonderlijk Turkije, bedankt’

In Albanië zijn de door Turkije gebouwde 522 nieuwe huizen kosteloos overhandigd aan aardbevingsslachtoffers. Dat land werd in 2019 getroffen door een zware aardbeving (6,3) met 51 doden en meer dan 900 gewonden als gevolg.

Ook raakten zo’n 17.000 mensen dakloos. Het land verkeerde in een noodsituatie waardoor Turkije, in opdracht van president Recep Tayyip Erdoğan, ingreep en de bouw van honderden nieuwe huizen in de deelgemeente Laç in de prefectuur Lezhë op zich nam. De Turken bouwden direct moderne huizen, welke dit weekend zijn opgeleverd.

De Albanezen zijn Turkije enorm dankbaar. “Erdoğan bood meteen alle kracht van vriendschap en solidariteit aan alsof hij hier ook was, alsof hij hier geboren was, alsof hij hier was opgegroeid en alsof zijn eigen mensen hier waren”, reageerde de Albanese premier Edi Rama zaterdag tijdens de eerste overhandigingen. “Deze huizen zijn dankzij de financiering en vriendschap van president Recep Tayyip Erdoğan gebouwd.”

De Turkse ambassadeur in Tirana Murat Ahmet Yörük liet weten dat Turkije “al onze Albanese broeders en alle bevriende landen en naties op de Balkan zullen blijven steunen”.

De Albanese vice-premier en staatsminister voor het Wederopbouw- en Hervormingsprogramma, Arben Ahmetaj, zei dat de woningen gratis zijn voor de slachtoffers. “Heel Albanië wachtte op dit wonder. Ik ben president Erdoğan en Turkse regering veel dank verschuldigd.”

Een van de slachtoffer die een huis krijgt is de 67-jarige Albanees Mecan Marra. “Dit is een historisch moment voor Laç. Zelfs de mensen die niet in aanmerking komen voor een nieuw huis, zijn tevreden met de woorden en belofte van Erdoğan. Deze huizen die Erdoğan heeft gemaakt, bestaan niet eens in [de hoofdstad] Tirana. Dit kan niet beter. Wat een prachtige huizen. Erdoğan heeft zich aan zijn woord gehouden.”

Nikoll Cupi (57) is een andere geluksvogel. “Ik ben Erdoğan, de man van zijn woord, en de Turkse regering zeer dankbaar. Deze complete wijk is ongelooflijk. Dit is een wonder. Geen andere wijk in Albanië is zo mooi.”

De Albanees Mark Thanaj noemt Erdoğan een goedhartige persoon. “Onze hele familie is blij.”

De Turkse leider zal maandag 17 januari de officiële overhandigingsceremonie in Albanië persoonlijk bijwonen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-01-2022

Jan 16, 2022
Loading posts...