<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 18, 2016

Alles onder controle in Turkije: mislukte coup voorbij

De Turkse premier Binali Yıldırım heeft maandag gezegd dat de mislukte coup voorbij is. De Turken zijn teruggekeerd naar het normale leven.

“De wereld moet weten dat Turkije sterk is en dit soort dreigingen van zich af kan slaan. Het is ons verheven plicht om voor elke druppel vergoten bloed de schuldigen de nodige straffen op te leggen”, sprak Yıldırım in Ankara.

Het aantal mensen die zijn gestorven voor hun land is inmiddels opgelopen tot 208. “Deze helden, 60 politieagenten, 3 militairen en 145 burgers, zijn martelaren. Het aantal gewonden is 1.491.”

Tot nu toe zijn 7.543 mensen gearresteerd voor betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep. “De schuldigen zeggen dat de regering een spelletje speelt. We hebben veel en sterke bewijzen wie hierachter zit. De hele wereld weet dit. Er valt veel te zeggen. Als de tijd rijp is, zal alles worden gedeeld”, liet Yıldırım weten.

Bewaking

Turkije blijft alle kritieke locaties en gebouwen bewaken. “We nodigen onze bevolking uit om de pleinen te blijven bewaken. Ik roep de leiders van alle partijen om hieraan mee te doen. Dit is ook een feest van de democratie”, aldus de Turkse premier.

Het luchtruim wordt door Turkse gevechtsvliegtuigen, dit keer onder bevel van de Turkse president Erdoğan, tevens opperbevelhebber van het leger, beschermd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jul 18, 2016
Loading posts...