<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 11, 2019

Ambulancedienst Turkije beste ter wereld

Turkije is het enige land ter wereld dat kosteloos de meest uitgebreide ambulancedienst biedt aan iedere inwoner, ongeacht hij of zij verzekerd is of niet. Dit geldt ook voor de traumahelikopter.

Dat verklaarde de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca.

Zijn reactie komt na mediaberichten die niet op de waarheid berusten. Enkele nieuwsdiensten beweerden dat Turkije niet het enige land is dat op eigen kracht volledig kosteloos mensen in nood ophaalt. Ze verwezen naar landen zoals Schotland en Polen.

Koca benadrukte dat alle diensten inclusief noodhulp, overdracht van patiënten en orgaantransport door de Turkse staat gedekt worden en achteraf geen kosten voor burgers in rekening worden gebracht. “Bovendien geldt dat niet alleen voor burgers in het binnenland, maar ook in het buitenland.”

De traumahelikopter van Schotland wordt deels door het Schotse ministerie van Volksgezondheid bekostigd en deels door de hulpvereniging SCAA, Scotland’s Charity Air Ambulance, en donateurs, legde de Turkse minister uit.

Polen gebruikt Europese fondsen voor de ambulancedienst over de lucht en vraagt zelfs soms aan zijn burgers om de gemaakte kosten te dekken voor noodhulp.

De Turkse minister betreurt het dat de ongekende diensten van Turkije worden gebagatelliseerd [door kwaadaardigen]. “Ik wil hierbij nogmaals benadrukken dat ik zeer trots ben op de Turkse Republiek die volledig op eigen financiële kracht zowel aan autochtonen in het binnen- en buitenland als buitenlanders in Turkije geheel gratis ambulancediensten aanbiedt waaronder noodhulp, overdracht van patiënten en orgaantransport.”

Turkije gebruikt ook gepantserde ambulancevoertuigen in gebieden waar antiterreuroperaties plaatsvinden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 11-08-2019

Aug 11, 2019
Loading posts...